Recepty, Strana 9

Rýžová kaše s kuřecím

Rýžová kaše s kuřecím Suroviny: 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená 2 stroužky česneku, drcené 1 kousek čerstvého kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky 1 kg kuřecích křídel 1 polévková lžíce rybí omáčky 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru 1 šálek lepkavé rýže 1 špetka soli a pepře (nebo podle chuti) 1 jarní cibulka, nasekaná 1 citron, nakrájený na plátky 1 čajová lžička rybí omáčky (volitelné) Postup: Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na střední tep...

Galbi

Galbi Suroviny: 2 kg hovězích žeber 5 stroužků česneku 1 cibule, nahrubo nasekaná 1 Asijská hruška (hrušeň), na kostičky 1 šálek sójové omáčky 1 šálek hnědého cukru ¼ šálku medu ¼ šálku sezamového oleje Špetka černého pepře (nebo podle chuti) Postup: Vložte zebra do hrnce a zalijte vodou. Nechte asi hodinu namočené, poté vytáhněte a osušte. Smíchejte česnek, cibuli a Asijskou hrušku a rozmixujte, aby vzniklo pyré. Nalijte do velké mísy a přidejte sójovou omáčku, cukr, med, sezam...

Vejce s brambory

Vejce s brambory Suroviny: 3 polévkové lžíce rostlinného oleje 2 cibule, nasekané 3 rajčata, na čtvrtky 2 zelené chilli papričky 2 lžičky česnekové pasty 2 lžičky zázvorové pasty 2 lžičky mletého koriandru 1 lžička mletého kmínu 1 lžička garam masaly ½ lžičky mleté kurkumy ½ lžičky kajenského pepře špetka soli (nebo dle chuti) 2 šálky vody 1 velký brambor - vařený, loupaný a nakrájený na kostičky 6 natvrdo vařených vajec, na čtvrtky 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koria...

Hovězí Samosa

Hovězí Samosa Suroviny: - 2 velké brambory, oloupané - 1 šálek zmrazeného hrášku, rozmrazený - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - ½ lžičky kmínu (semena) - 1 bobkový list, drcený - 2 velké cibule, najemno nasekané - 0,5 kg mletého hovězího masa - 4 stroužky česneku, drcené - 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru - ½ lžičky mletého černého pepře - 1 a ½ lžičky soli - 1 lžička mletého kmínu - 1 lžička mletého koriandru - 1 lžička mleté kurkumy - 1 lžička chilli prášku - ½ lž...

Restovaný lilek

Restovaný lilek Suroviny: 2 dlouhé lilky, na kostičky 1 a ½ lžíce sojové omáčky 1 lžíce červeného vinného octa 1 lžíce bílého cukru 1 zelená chilli paprička, nakrájená 1 lžička kukuřičného škrobu ½ lžičky chilli oleje nebo podle chuti 2 lžičky soli 2 lžíce rostlinného oleje Postup: Vložte kostky lilku do velké mísy a posypte solí. Naplňte dostatečným množstvím vody a nechte 30 minut stát. Dobře opláchněte a vysušte. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, červený vinný ocet, cukr,...

Gujarati mrkvový salát

Gujarati mrkvový salát Suroviny: 2 šálky strouhané mrkve ½ šálky solených arašídů 3 lžíce citronové šťávy ½ lžičky soli 1 lžička bílého cukru 1 zelená chilli paprička, nakrájená na kousíčky 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru Postup: Ve středně velké misce promíchejte mrkev a arašídy. Ve zvláštní misce rozšlehejte citronovou šťávu, sůl, cukr, chilli papričku a koriandr. Nalijte směs přes mrkev a jemně promíchejte. Můžete servírovat. ...

Bengali Dhal

Bengali Dhal Suroviny: - 1 šálek červené čočky - 3 šálky vody - 1 šálek cibule, tence nakrájené na plátky - 4 stroužky česneku, nahrubo nasekané - ½ lžičky mleté kurkumy - 1 bobkový list - ½ šálku cherry rajčat - ½ lžičky soli - 2 celé serrano chilli papričky - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - 2 polévkové lžíce nasekaného koriandru Postup: Čočku umyjte. Smíchejte čočku a vodu v pánvi a dejte na středně vysokou teplotu. Přidejte polovinu nakrájené cibule a česneku a zbytek si nechte na poz...

Wasabi-chilli guláš

Wasabi-chilli guláš Suroviny: - 4 polévkové lžíce rostlinného oleje - 2 cibule, nasekané - 4 stroužky česneku, pasírovaný - 0,5 kg mletého hovězího masa - 0,3 kg pikantní italské klobásy - 1 plechovka loupaných a nakrájených rajčat se šťávou - 1 plechovka nebo láhev tmavého piva - 1 šálek silné vařené kávy - 2 plechovky rajčatové pasty - cca 1 plechovka hovězího vývaru - ¼ šálku chilli prášku - 1 lžíce mletého kmínu - ¼ šálku hnědého cukru - 1 lžička sušeného oregana - 1 lžička kajenského pepře...

Pisang Goreng

Pisang Goreng Suroviny: - 1 a ¼ šálku polohrubé (nebo hladké) mouky - 2 lžíce granulovaného cukru - ¼ polévkové lžíce vanilkového prášku - ½ šálku mléka - 1 vejce - 2 polévkové lžíce másla, rozpuštěného - 1 lžička rumového aroma - 4 extra velké zralé banány (krájené na podélné plátky) - 2 šálky oleje na smažení Postup: Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový prášek. Udělejte důlek ve středu, a nalijte do něj mléko, dejte vejce, rozpuštěné máslo a aroma rumu. Míchejte do hladka. Vložte ...

Krevety Malai Curry

Krevety Malai Curry Suroviny: - ¼ lžičky semen kardamomu - 3 + 4 celé kousky hřebíčku - 3 + 2 tyčinky skořice - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 4 zelené kardamomové lusky - 1 cibule, nasekaná - 1 ¼ lžičky zázvorové pasty - 1 ¼ lžičky česnekové pasty - ½ lžičky mleté kurkumy - ¼ lžička kajenského pepře - ½ šálku jemně nasekaného rajčete - ½ šálku vody - 1 šálek kokosového mléka - 0,5 kg tygřích krevet, loupané - 1 lžička ghee (másla) Postup: Připravte si čerstvou garamo masalu: v mlýnku n...

Cizrna s bramborem

Cizrna s bramborem Suroviny: - 1 šálkem sušené černé cizrny (garbanzo fazole) - 1 ½ lžičky soli - ½ lžičky jedlé sody - 1 litr vody - 1 cibule, nasekaná - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 kus nastrouhaného čerstvého zázvoru - 3 polévkové lžíce vody - 3 polévkové lžíce rostlinného oleje - ¼ lžičky semínek kmínu - 2 špetky asafoetidového prášku - 4 brambory, loupané nakrájené na čtvrtky - 1 lžička mletého koriandru - 1 lžička garam masaly - ¼ lžičky mletá kurkumy - ¼ lžičky kajenského pepř...

Krevety na česneku

Krevety na česneku Suroviny: - 2 ½ lžíce rostlinného oleje - ¼ šálku vody - 1 šálek zelí - 1 lžíce pasírovaného česneku - 2 šálky loupaných krevet - 2 lžičky drcených vloček červené papriky - 2 lžíce nakrájené cibule - 1 lžíce nasekané čerstvého koriandru - 1 lžíce sojové omáčky Postup: Rozpalte 1 lžíci oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte zelí a 1 lžíci vody, smažte 30 vteřin. Vyjmněte zelí a odložte na talíř. Rozpalte zbytek oleje na vysoké teplotě. Vložte krevety a česnek na pán...

Dušená ryba se zázvorem

Dušená ryba se zázvorem Suroviny:- Filet z halibuta - 1 lžička hrubé mořské soli - 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru - 3 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky - 1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky - 1 polévková lžíce světlé sojové omáčky - 1 polévková lžíce arašídového oleje - 2 lžičky sezamového oleje - ¼ šálku nasekaných čerstvých větviček koriandru Postup: Osušte filet papírovými ručníky. Osolte z obou stran. Posypejte zázvorem a položte na žáruvzdornou keramick...

Kimchi smažená rýže

Kimchi smažená rýže Suroviny: - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - ¼ šálek nakrájené cibule - 1 polévková lžíce mletého česneku - 1 ½ lžičky mletého zázvoru - ½ šálku jemně nasekaného kimchi - 1 polévková lžíce rýžového vinného octa - 1 vařené rýže - 2 polévkové lžíce bílého cukru - 2 polévkové lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku - ½ polévkové lžíce sezamového oleje - špetka soli (nebo podle chuti) - špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti) - nasekaná jarní cibulka Postup:...

Kachna fesenjan

Kachna fesenjan Suroviny: - 8 kachních stehen - sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 1/4 šálku vody nebo podle potřeby - 3 polévkové lžíce olivového oleje nebo více podle chuti - 2 šálky nakrájené cibule - 1 lžička mleté kurkumy - 1/2 lžičky mleté skořice - 1/8 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku - 6 šálků kuřecího vývaru nebo více podle potřeby - 2/3 šálku melasu z granátového jablka (sirup) - 1/4 šálku medu - 3 šálky vlašských ořechů Postup: ...

Murg Makhani

Murg Makhani Suroviny: - 1 šálek másla - 1 cibule, nasekaná - 1 polévková lžíce nasekaného česneku - 1 plechovka rajčatové omáčky - 3 šálky vysokoprocentní smetany - 2 lžičky soli - 1 lžička kajenského pepře - 1 lžička garam masaly - 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájených na vetší kousky - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 2 polévkové lžíce koření tandoori masala Postup: Předehřejte troubu na 190 ° C. Roztavte několik polévkových lžic másla v pánvi na mírném ohni. Přimíchejte cibuli a česnek a...

Tikka Masala

Tikka Masala Suroviny: - 1 šálek jogurtu - 1 lžíce citronové šťávy - 2 lžičky čerstvého mletého kmínu - 1 lžička mleté skořice - 2 lžičky kajenského pepře - 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře - 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru - 1 lžička soli nebo podle chuti - 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky - 4 dlouhé špejle - 1 lžíce másla - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 jalapeňo paprička, nasekaná najemno - 2 lžičky mletého kmínu - 2 lžičky papriky - 1 lžička soli nebo podle chuti - 1 plechov...

Oyako Donburi

Oyako Donburi Suronivy: - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájené na proužky - ½ cibule na tenké plátky - 1 šálek kuřecího vývaru - 6 sušených hub shiitake nakrájených na proužky - 1 mrkev, nakrájená - 2 lžíce bílého cukru - 4 lžíce sojové omáčky - ½ lžičky soli - ½ šálku nasekané jarní cibulky - 5 vajec Postup: Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuřecí proužky a cibuli restujte po dobu asi 5 až 7 minut. Nalijte kuřecí vývar a vařte 2 minut...

Banh Mi

Banh Mi Suroviny: - 1/3 šálku mrkve nakrájené na tyčinky - 1/3 šálku jicama nakrájené na tyčinky - 1/4 šálku nakrájené cibule - 3/4 šálku rýžového octa - 1/4 šálku vody - 1/4 šálku bílého cukru - 2 lžíce rybí omáčky - 1 lžíce sójové omáčky - 2 čajových lžiček omáčky sriracha - 1 1/2 lžičky česneku v prášku - 1 lžička čínského koření pěti vůní - sůl a mletý černý pepř podle chuti - Tofu nebo 2 portobello houby (bez nožek), nakrájené na plátky - 4 lžíce majonézy - 2 bagety, podélně nakrojen...

Japchae

Japchae Suroviny: - 1 lžíce sójové omáčky - 1 lžíce sezamového oleje - 2 jarní cibulky, nasekané - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 lžička sezamových semínek - 1 lžička cukru - ¼ lžičky černého pepře - 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky - 2 lžíce rostlinného oleje - ½ šálku mrkve na tenké plátky - 1/3 šálku plátků bambusových výhonků - napa zelí nakrájené na kousky - 2 šálky nasekaného čerstvého špenátu - skleněné nudle namočené v teplé vodě - 2 lžíce sójové omáčky - ½ lžičky soli - ...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz