RECEPTY

Mleté hovězí

Mleté hovězí Suroviny: 0,5 kg mletého hovězího masa 5 stroužků česneku, pasírovaných 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru 2 čajové lžičky sezamového oleje ½ šálku sójové omáčky ⅓ šálku hnědého cukru ¼ lžičky drcené červené papriky 6 jarních cibulek, nakrájené 4 šálky horké vařené rýže 1 lžíce opečených sezamových semínek Postup: Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, dokud nezhnědne. Vypusťte přebytečný tuk. Přidejte čes...

Mie Goreng

Mie Goreng Suroviny: 3 balení nudlí 2 lžíce rostlinného oleje 0,5 kg kuřecích prsou nakrájených na proužky – lze alternativně použít krevety 1 čajová lžička olivového oleje 1 lžička česnekové soli 1 špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti) ½ šálku nakrájené cibule šalotky 5 stroužků česneku, nasekaný 1 šálek strouhaného zelí 1 šálek strouhané mrkve 1 šálek nakrájených čerstvých hub ¼ šálku sojové omáčky ¼ šálku sladké sójové omáčky (indonéský kecap manis) ¼ šálku ústřicov...

Som Tam Malakor

Som Tam Malakor   Suroviny: ¼ šálku arašídů 2 thajské chilli papričky, nasekané 3 stroužky česneku 1 lžíce sušených krevet 1 lžíce bílého cukru Šťáva ze 2 středních limetek 2 lžíce rybí omáčky 1 střední zelená papája – oloupaná a nakrájená na tenké proužky 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených (volitelně) ¼ šálku čerstvé zelené fazolky, nakrájené ½ střední mrkve, nakrájené (volitelně) sůl a mletý černý pepř podle chuti Postup: Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Umístěte ar...

Lumpia Mollica

Lumpia Mollica Suroviny: 1 lžíce rostlinného oleje 1 žlutá cibule 1 velký řapíkatý celer, najemno nasekaný 1 velká mrkev, najemno nasekaná sůl podle chuti 1 kg mletého vepřového masa 1 lžíce mletého česneku 1 lžička vloček červené papriky 1 čajová lžička česneku v prášku ½ čajové lžičky mleté kurkumy ½ čajové lžičky mletého zázvoru ½ čajové lžičky mletého kmínu ½ čajové lžičky mletého koriandru ¼ lžičky semínek celeru 2 balení wrapů (hotové placičky lumpia) 1 litr rostlinného ...

Char Siu

Char Siu Suroviny: 2 vepřové panenky ½ šálku sójové omáčky ⅓ šálku medu ⅓ šálku kečupu ⅓ šálku hnědého cukru ¼ šálku čínského rýžového vína 2 lžíce hoisin omáčky ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně) 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně) Postup: Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé, vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku (alternativně možno do mísy). Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, hnědý cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, čer...

Jehněčí Korma

Jehněčí Korma Suroviny: 1 kg jehněčího masa na kostičky 4 čajové lžičky olivového oleje 1 cibule, nasekaná 1 červený brambor, oloupaný a na kostky ½ šálku kari koření prášku ½ šálku vody ⅓ šálku kokosového mléka ⅓ konzervy cizrny Postup: Vložte jehněčí maso do misky pokapejte 2 lžičkami olivového oleje, promíchejte. Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje v hrnci na mírném ohni. Restujte cibuli 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Hrnec odstavte z ohně a přidejte k cibuli b...

Shalgam Masala

Shalgam Masala Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 velká cibule, nasekaná 1 čajová lžička zázvorovo-česnekové pasty 2 malé zelené chilli papričky, nasekané 2 rajčata, nasekaná 1 čajová lžička mletého koriandru 1 čajová lžička mletého kmínu ½ čajové lžičky mleté kurkumy sůl podle chuti 2 šálky oloupaného tuřínu nakrájeného na kostičky ⅔ šálku horké vody 1 čajová lžička hnědého cukru Postup: Na středním ohni rozpalte olej ve velké pánvi. Přidejte cibuli; restujte asi 10 minut....

Kofta Kabobs

Kofta Kabobs Suroviny: 0,5 kg mletého krůtího masa 1 malá cibule, nasekaná najemno 2 stroužky česneku, pasírovaný ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru 1 vejce ¼ lžičky nakrájené zelené chilli papričky ¼ lžičky mletého koriandru ¼ lžičky mleté papriky ¼ lžičky chilli koření v prášku sůl podle chuti Postup: Předehřejte gril na střední teplotu a lehce naolejujte rošt. Smíchejte mleté krůtí maso, cibuli, česnek, koriandr mletý, vejce, chilli papričku, koriandr čerstvý, papri...

Hiya Shiru

Ingredience: 2 čajové lžičky sezamových semínek Půl hrníčku sušených Asijských celých sardinek 2,5 čajové lžičky červené miso pasty 0,5 hrníčku vařící vody 1 balení tofu, nakrájené na kostičky 4 jarní cibulky, najemno nakrájené 1 špetku drcené vločky z červeného pepře   Postup: Na nahřátou pánev na středním plamenu nasypeme sezamová semínka a sušené sardinky. Mícháme dokud nezmizí jejich vůně. Nesmí se spálit a tento proces trvá kolem 2 minut. Poté je dejte do misky a rozdrťte...

Bo luc lac

Bo luc lac Suroviny: 1 kg hovězího masa (svíčková) nakrájeného na kostky 4 lžíce olivového oleje 4 lžíce ústřicové omáčky 8 stroužků česneku, pasírovaný 1 lžíce vína na vaření 1 lžičku + 1 lžíci rybí omáčky 1 lžičku + 1 lžíci mletého černého pepře 1 lžičku sójové omáčky 1 lžíci citrónové šťávy 2 kapky sezamového oleje Postup: Vložte hovězí kostky do mísy. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ústřicové omáčky, 4 pasírované stroužky česneku, víno, 1 čajovou lžičku rybí omáčky...

Kimchi vejce

Kimchi vejce Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 šálek kimchi (nebo podle chuti) 2 velká vejce (nebo dle potřeby) Postup: Rozpalte olej na pánvi na středním ohni. Vložte kimchi a restujte na rozpáleném oleji asi 2 minuty.  Poté přidejte vejce. Připravujte vejce s kimchi 2 až 3 minuty, dokud vejce neztuhne. Vejce je možné připravit jako sázené vejce nebo jako míchaná vejce. Podávat lze také s nudlemi. ...

Krevetová polévka

Krevetová polévka Suroviny: 1 lžíce rostlinného oleje 2 čajové lžičky mletého čerstvého česneku 2 čajové lžičky mletého čerstvého kořene zázvoru 1 balení zmrazeného nasekaného špenátu (rozmrazte a zbavte vody) - volitelně lze použít i jinou zeleninu sůl a černý pepř podle chuti 2 litry kuřecího vývaru 1 šálek krevetového vývaru 1 lžička feferonkové omáčky (volitelně) 1 lžička hoisin omáčky (volitelně) 20 oloupaných krevet 1 balení dlouhých rýžových nudlí 2 jarní cibulky, nasekané ...

Mochi

Mochi Suroviny: 1 šálek slazené pasty z červených fazolí 1 šálek rýžové mouky (mochiko) 1 čajová lžička prášku ze zeleného čaje (matcha) 1 šálek vody ¼ šálku bílého cukru ½ šálku kukuřičného škrobu, na rozválení těsta Postup: Zabalte pastu z červených fazolí do hliníkové fólie a vložte do mrazničky alespoň na 3 hodiny. Rýžovou mouku a prášek ze zeleného čaje důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce vhodné pro mikrovlnnou troubu. Přimíchejte vodu a cukr. Rozmíchejte do h...

Chana Masala

Chana Masala Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 čajová lžička kmínu ½ lžičky soli ½ lžičky chilli koření v prášku ½ lžičky citronového pepře 2 rajčata, nasekaná 2 plechovky cizrny 1 lžíce citronové šťávy 1 cibule, nasekaná Postup: Ve velkém hrnci na mírném ohni rozehřejte olej s kmínem. Přidejte sůl, chilli a citronový pepř; dobře promíchejte. Přimíchejte rajčata a jakmile šťáva zhoustne přidejte cizrnu a dobře promíchejte. Přidejte citronovou šťávu a cibuli. Poté s...

Pad Krapow Gai

Pad Krapow Gai Suroviny: ⅓ šálku kuřecího vývaru 1 lžíce ústřicové omáčky 1 lžíce sójové omáčky, nebo podle potřeby 2 čajové lžičky rybí omáčky 1 čajová lžička bílého cukru 1 čajová lžička hnědého cukru 2 lžíce rostlinného oleje 0,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nasekané na malé kousky ¼ šálku nakrájené cibule šalotky 4 stroužky česneku, pasírovaný 2 lžíce pomleté nebo najemno nakrájené thajské chilli papričky, Serrano papričky nebo feferonky 1 šálek nadrobno nakrájenýc...

Machhere Jhol

Machhere Jhol Suroviny: 2 velká rajčata, hrubě nasekaná 2 čajové lžičky mletého kmínu 1 lžíce mleté kurkumy ½ lžičky soli 2 šálky vody 1 lžíce rostlinného oleje 1 kg rybích filetů, nakrájené na velké kousky ½ čajové lžičky hořčičných semen ½ lžičky semínek kmínu ½ lžičky černého kmínu ¼ lžičky semen fenyklu, lehce drcená ¼ lžičky semen pískavice řecké Postup: Přiveďte rajčata, kmín, kurkumu, sůl a vodu k varu ve velké pánvi (nebo hrnci); snižte teplotu na střední a poduste. R...

Khao Neeo Mamuang

Khao Neeo Mamuang Suroviny: 1 ½ šálku bílé rýže 2 šálky vody 1 ½ šálku kokosového mléka 1 šálek bílého cukru ½ čajové lžičky soli ½ šálku kokosového mléka 1 lžíce bílého cukru ¼ lžičky soli 1 lžíce tapiokového škrobu 3 manga, oloupané a nakrájené 1 lžíce opečených sezamových semínek (volitelné) Postup: Smíchejte rýži a vodu v hrnci a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a snižte teplotu na minimum. Duste 15 až 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Zatímco se vaří rýže, smí...

Kuře Punjabi

Kuře Punjabi Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo) 8 kuřecích stehen (nebo dle volby křídla) 1 čajová lžička semínek kmínu 1 cibule, najemno nasekaná 5 stroužků česneku, pasírovaných 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru 1 malé rajče, nahrubo nasekané 1 lžíce rajčatové pasty 1 lžíce garam masaly 1 lžíce mleté kurkumy 1 čajová lžička soli nebo podle chuti 1 chilli paprička serrano, namletá 1 šálek vody ¼ šálek nasekaného čerstvého koriandru Pos...

Thajská arašídová omáčka

Thajská arašídová omáčka Suroviny: 2 lžíce červeného vinného octa 2 lžíce sójové omáčky 2 lžíce arašídového másla (s kousky arašídů) 1 lžíce hnědého cukru 1 čajová lžička česneku v prášku ⅛ čajové lžičky mletého zázvoru ⅛ čajové lžičky kajenského pepře Postup: Smíchejte ocet, sójovou omáčku, arašídové máslo, hnědý cukr, česnekový prášek, zázvor, kajenský pepř a vše dejte do hrnce na střední teplotu. Připravujte asi 5 minut, dokud se hnědý cukr nerozpustí a omáčka nebude zcela hladk...

Hovězí se zelím

Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 4 stroužky česneku, nasekané 1/4 kg mletého hovězího masa ½ malého hlávkového zelí, natrhané 1 červená paprika, nakrájená na proužky 2 lžíce sójové omáčky 1 čajová lžička kukuřičného škrobu ½ šálku studené vody 1 čajová lžičku mletého černého pepře (nebo podle chuti) 1 špetka soli (nebo podle chuti) Postup: Rozpalte olej ve wok pánvi na středně vysokou teplotu. Restujte česnek asi 5 sekund a poté přidejte hovězí maso. Smažte 5 až 7 minut, dokud...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz