RECEPTY

Smažené kuře Malajsie

Smažené kuře Malajsie Suroviny: 1 celé kuře, nakrájené na části 6 stroužků česneku, pasírovaný 4 lžíce ústřicové omáčky 2 lžíce kari koření v prášku ½ šálku rostlinného oleje   Postup: V misce smíchejte česnek, ústřicovou omáčku a kari. Přidejte kousky kuřete a promíchejte. Přikryjte misku a dejte do lednice marinovat alespoň 1/2 hodiny.  Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte marinované kuře a smažte 20 až 25 minut, dokud nebude kuře...

Shaki Tukra

Shaki Tukra Suroviny: 1 litr oleje na smažení 8 krajíců bílého chleba nakrájené na čtverce a s odstraněnými kůrkami ¼ šálku kešu ořechů ¼ šálku nakrájených mandlí 2 lžíce pistáciových ořechů 1 ¼ šálku plnotučného mléka 5 lžic neslazeného kondenzovaného mléka ¾ hrnku bílého cukru 1 lžička mletého kardamomu 1 špetka šafránu Postup: Zahřejte olej v hluboké fritéze nebo velké pánvi na 175 °C. Plátky chleba smažte na rozpáleném oleji do zlatohnědé barvy; dejte na talíř vyložený ...

Shakkara

Shakkara Suroviny: ½ šálku ghí (přepuštěného másla) ¼ šálku kešu ořechů ¼ šálku rozinek ½ šálku loupané žluté čočky 1 šálek rýže basmati 1 ½ šálku mléka 1 šálek třtinového cukru ½ šálku bílého cukru ½ čajové lžičky mletého kardamomu 1 špetka jedlého kafru Postup: Ghí rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni; restujte kešu a rozinky asi 5 minut. Vyjměte je z pánve a dejte stranou. Na pánev přidejte čočku a smažte. Poté vmíchejte rýži, mléko, třtinový a bílý cukr. Snižte teplotu ...

Rava Laddu

Rava Laddu Suroviny: 6 šálků krupicové mouky 7 šálků bílého cukru 1 ½ lžíce mletého kardamomu ½ hrnku ghí (přepuštěného másla) ⅓ šálku kešu ořechů 1 šálek horkého mléka Postup: Rozpalte pánev na střední až středně vysokou teplotu. Přidejte krupici a za stálého míchání opékejte. Přidejte cukr a pokračujte v restování asi 10 minut. Zahřejte malé množství ghí másla na samostatné pánvi na středním ohni. Přidejte kešu a restujte asi 10 minut, dokud nebudou lehce opečené. Kešu přide...

Paneer

Paneer Suroviny: 4 hrnky mléka 1 polévková lžíce bílého jogurtu 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžíce čerstvé citronové šťávy Postup: V hrnci smíchejte mléko, jogurt, sůl a cukr. Zahřejte na středním ohni a připravujte za občasného míchání. Jakmile mléko začne vařit (na okrajích bude bublat), vmíchejte citronovou šťávu. Sundejte z ohně a nalijte do sítka vyloženého tenkou tkaninou. Zvedněte látku za čtyři rohy a pověste nad umyvadlo, aby mohla voda ze sýru odtékat. Nechte 30 minut až...

Tokneneng

Tokneneng Suroviny: 12 vajec olej 4 lžíce kukuřičného škrobu grilovací jehla ¼ šálku rýžového octa ¼ šálku kečupu ¼ šálku hnědého cukru 2 lžičky sójové omáčky 1 šálek polohrubé mouky ½ šálku vody sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti červené a žluté potravinářské barvivo   Postup: Vejce vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vejce 15 minut stát v horké vodě. Poté vejce vyjměte z horké vody, ochlaďte pod studenou tekouc...

Steak z hovězí plece

Steak z hovězí plece Suroviny: 1 kg steaku z hovězí plece ½ šálku sojové omáčky ¼ šálku vinného octa ¼ šálku hnědého cukru ¼ šálku nakrájené jarní cibulky 1 lžíce mletého česneku 1 lžíce prášku hořčice 2 lžíce sezamových semínek (volitelně) Postup: V míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, jarní cibulku, česnek a hořčičný prášek; dejte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte steak, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 3 až 4 h...

Char Siu

Char Siu Suroviny: 2 vepřové panenky ½ šálku sójové omáčky ⅓ šálku medu ⅓ šálku kečupu ⅓ šálku hnědého cukru ¼ šálku čínského rýžového vína 2 lžíce hoisin omáčky ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně) 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně) Postup: Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé a vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku. Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a kořen...

Pad Kee Mow

Doba přípravy: 25 minut Vaření: 15 minut Celkový čas: 40 minut Porce: 6   Suroviny: ¼ hrníčku rýžového octa ¼ hrníčku rybí omáčky ½ malé limetky – vymačkané 1 lžíce palmového cukru 1 lžíce vloček červených papriček 1 lžička černého pepře 2 vykoštěnné kuřecí prsa bez kůže, tenké plátky 1 balení rýžových nudlí Teplá voda 3 lžičky rostlinného oleje 4 stroužky česneku, nakrájené ½ cibule, nakrájené ½ hrníčku ústřicové omáčky 2 lžíce sójové omáčky 1 červená paprika, nakrájená...

Jap Chae

Jap Chae Suroviny: 1 balení nudlí ½ šálku sójové omáčky ¼ šálku hnědého cukru ½ šálku vroucí vody 3 lžíce rostlinného oleje 1 čajová lžička opečených sezamových semínek Postup: Nudle vložte do misky. Podlejte teplou vodou a namočte na deset minut; poté slejte. Do vroucí vody přimíchejte sójovou omáčku a hnědý cukr. Zalijte nudle a nechte 2 minuty. Nalijte rostlinný olej na pánev a rozpalte na střední teplotu. Přidejte směs nudlí a sójové omáčky a restujte asi 5 minut. Těsně před p...

Chapli kebab

Chapli kebab Suroviny: sprej na vaření nebo dvě lžičky oleje 1 vejce 0,5 kg mletého hovězího masa 1 rajče, nasekané najemno 1 červená cibule, nasekaná najemno ¼ šálku jemně nasekaného koriandru ¼ šálku jemně nasekané máty 2 čajové lžičky zázvorovo-česnekové pasty 2 čajové lžičky semínek koriandru, rozdrcené 1 čajová lžička soli ¾ čajové lžičky mletého kmínu ¾ čajové lžičky mletého kajenského pepře ¼ šálku rostlinného oleje na smažení nebo více podle potřeby 2 rajčata, nakrájené ...

Salátová zálivka

Salátová zálivka Suroviny: ½ šálku namleté cibule ½ šálku arašídového oleje ⅓ šálek rýžového octa 2 lžíce vody 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru 2 lžíce mletého celeru 2 lžíce kečupu 4 čajové lžičky sójové omáčky 2 čajové lžičky cukru 2 čajové lžičky citronové šťávy ½ lžičky mletého česneku ½ lžičky soli ¼ lžičky mletého černého pepře Postup: Do mixéru dejte cibuli, arašídový olej, rýžový ocet, vodu, zázvor, celer, kečup, sójovou omáčku, cukr, citronovou šťávu, česnek,...

Biryani

Biryani Suroviny: 2 šálky dlouhozrnné rýže 3 lžíce rostlinného oleje 1 velká cibule, nasekaná ½ čajové lžičky kmínu 2 bobkové listy 2 brambory, na čtvrtky 2 mrkve, na čtvrtky 1 ½ čajové lžičky mleté kurkumy 1 čajová lžička chilli v prášku (nebo více podle chuti) ½ čajové lžičky mletého koriandru 2 ½ šálku vody 1 šálek kuliček hrášku 1 ½ čajové lžičky soli (nebo podle chuti) 1 čajová lžička másla ½ čajové lžičky garam masaly Postup: Naložte rýži do velké do studené vody a ne...

Japonský pečený dort

Japonský pečený dort Suroviny: 1 balení smetanového sýra na kostičky ½ šálku mléka 3 lžíce nesoleného másla 10 lžící polohrubé mouky 2 lžíce kukuřičného škrobu 6 žloutků 1 lžíce čerstvé citronové šťávy 6 bílků ¼ lžičky prášku do pečiva ⅛ lžičky soli 10 lžící cukru moučky Postup: Předehřejte troubu na 165 °C. Lehce vymažte na formu dort nebo vyložte pečícím papírem. Vložte smetanový sýr a mléko do misky, nechte namočené po dobu 20 minut. Smetanový sýr s mlékem a máslem rozehře...

Mleté hovězí

Mleté hovězí Suroviny: 0,5 kg mletého hovězího masa 5 stroužků česneku, pasírovaných 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru 2 čajové lžičky sezamového oleje ½ šálku sójové omáčky ⅓ šálku hnědého cukru ¼ lžičky drcené červené papriky 6 jarních cibulek, nakrájené 4 šálky horké vařené rýže 1 lžíce opečených sezamových semínek Postup: Rozpalte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, dokud nezhnědne. Vypusťte přebytečný tuk. Přidejte čes...

Mie Goreng

Mie Goreng Suroviny: 3 balení nudlí 2 lžíce rostlinného oleje 0,5 kg kuřecích prsou nakrájených na proužky – lze alternativně použít krevety 1 čajová lžička olivového oleje 1 lžička česnekové soli 1 špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti) ½ šálku nakrájené cibule šalotky 5 stroužků česneku, nasekaný 1 šálek strouhaného zelí 1 šálek strouhané mrkve 1 šálek nakrájených čerstvých hub ¼ šálku sojové omáčky ¼ šálku sladké sójové omáčky (indonéský kecap manis) ¼ šálku ústřicov...

Som Tam Malakor

Som Tam Malakor   Suroviny: ¼ šálku arašídů 2 thajské chilli papričky, nasekané 3 stroužky česneku 1 lžíce sušených krevet 1 lžíce bílého cukru Šťáva ze 2 středních limetek 2 lžíce rybí omáčky 1 střední zelená papája – oloupaná a nakrájená na tenké proužky 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených (volitelně) ¼ šálku čerstvé zelené fazolky, nakrájené ½ střední mrkve, nakrájené (volitelně) sůl a mletý černý pepř podle chuti Postup: Předehřejte troubu na 175 stupňů C. Umístěte ar...

Lumpia Mollica

Lumpia Mollica Suroviny: 1 lžíce rostlinného oleje 1 žlutá cibule 1 velký řapíkatý celer, najemno nasekaný 1 velká mrkev, najemno nasekaná sůl podle chuti 1 kg mletého vepřového masa 1 lžíce mletého česneku 1 lžička vloček červené papriky 1 čajová lžička česneku v prášku ½ čajové lžičky mleté kurkumy ½ čajové lžičky mletého zázvoru ½ čajové lžičky mletého kmínu ½ čajové lžičky mletého koriandru ¼ lžičky semínek celeru 2 balení wrapů (hotové placičky lumpia) 1 litr rostlinného ...

Char Siu

Char Siu Suroviny: 2 vepřové panenky ½ šálku sójové omáčky ⅓ šálku medu ⅓ šálku kečupu ⅓ šálku hnědého cukru ¼ šálku čínského rýžového vína 2 lžíce hoisin omáčky ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně) 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně) Postup: Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé, vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku (alternativně možno do mísy). Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, hnědý cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, čer...

Jehněčí Korma

Jehněčí Korma Suroviny: 1 kg jehněčího masa na kostičky 4 čajové lžičky olivového oleje 1 cibule, nasekaná 1 červený brambor, oloupaný a na kostky ½ šálku kari koření prášku ½ šálku vody ⅓ šálku kokosového mléka ⅓ konzervy cizrny Postup: Vložte jehněčí maso do misky pokapejte 2 lžičkami olivového oleje, promíchejte. Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje v hrnci na mírném ohni. Restujte cibuli 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Hrnec odstavte z ohně a přidejte k cibuli b...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz