Recepty

Uvařte si jídlo podle některého z pravých asijských receptů a dopřejte svým chuťovým buňkám zážitek, na který jen tak nezapomenou!

kat-recepty-upravene

Asian orange chicken

Připravili jsme si pro vás další recept na kuře, sami ale dobře víte, že s asijskými recepty je každé kuře docela jiné. To dnešní bude „pomerančové“ a jestli jste někdy Asian orange chicken zkoušeli a chutnalo vám, tohle se velmi pravděpodobně stane vaším oblíbeným.

Thajská kokosová polévka

Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.

Sticky Asian Glazed Chicken

Sticky Asian Glazed Chicken je jemné a šťavnaté kuře obalené v lepkavé sladké asijské omáčce. Je to skvělá obměna kuřecího, milují ho malí i velcí a navíc je jeho příprava tak snadná. Pustíte se do vaření ještě dnes?

Wonton polévka

Tyto měsíce si doslova říkají o nějaký příjemně hřejivý pokrm. Uvařte si s naším receptem tradiční čínskou wonton polévku. Wonton knedlíčky jsou všem milovníkům asijské kuchyně dobře známé a vy je teď zvládnete připravit i u vás doma.

Yazdi cakes

S dnešním receptem se vydáme do Íránu. Yazdi cakes jsou v podstatě asijské cupcaky s jedinečnou chutí, snadnou přípravou a těší se velké oblibě nejen při íránských obřadech a ceremoniích. Vyzkoušíte si ho připravit doma?

Miso polévka

Posílení imunity je nekonečné a stále aktuální téma. Proč ale neposilovat imunitu chutně? Ideálně třeba s tradiční japonskou miso polévkou, kterou si teď uvaříte i doma, a to s naším receptem. Pusťte se do přípravy třeba hned, ať nemá zima šanci!

Murgh kari - indické kuřecí kari

Oblíbený indický pokrm, který si snadno a rychle připravíte i doma. Murgh kari, neboli indické kuřecí kari bude i u vás doma chutnat jako v pravé indické restauraci.

Nuoc Cham

Můžete umět ty nejlepší závitky, nikdy to ale nebude dokonalé, pokud si je nebudete mít v čem namáčet. Osvojte si postup přípravy jedinečné vietnamské omáčky Nuoc Cham, bez které by vietnamská kuchyně snad ani nebyla vietnamskou kuchyní.

Kuřecí paličky v yuzu marinádě

Yuzu vám určitě představovat nemusíme. Co bychom vám dnes ale představili rádi, je recept, kde yuzu hraje prim. Připravte si kuřecí paličky v yuzu marinádě. Navodí skvělou chuť Asie, zmizí neskutečně rychle a brzy je budete chtít připravovat znovu. Tak hurá do toho.

Kimchijeon

Milovníci kimchi, zbystřete. Možná to pro vás nebude žádná novinka, ale možná jste o korejské specialitě s názvem Kimchijeon ještě neslyšeli. Kimchi palačinka, někdy také označovaná jako kimchi-jeon se vyrábí především z nakrájeného kimchi, mouky a někdy i jiné zeleniny. Často se přidává i maso a variacím se meze nekladou. Na začátek třeba vyzkoušejte náš recept. Suroviny (4 porce - 8 palačinek): Těsto 1 šálek kimchi, scezené a nakrájené 1/2 šálku šťávy z kimchi 1 šálek mouky 2 vejce ...

Prawn Nasi Goreng

Nechte se zlákat chutí Indonésie v podobě krevet, zeleniny a rýže.  Tento pokrm je snadný na přípravu a oblíbený napříč generacemi.

Sambar

Spousta zeleniny, kari, rýže a indický původ. To je Sambar. Pokrm, který zahraje na tu pravou notu všem, kteří mají rádi ostřejší indická jídla. Vyzkoušejte ve vaší kuchyni něco nového a uvařte si Sambar podle našeho receptu. Suroviny: 2 šálky vody ½ šálku nakrájeného zelí ½ šálku nakrájené mrkve ½ šálku čerstvých zelených fazolových lusků ½ šálku nakrájené zelené papriky ½ šálku žlutého hrachu (tuvar dal) Pozn: je možné použít i další zeleninu dle vlastní volby a chuti 1 ...

Smažené kuře Malajsie

Kuřecí maso lze připravit na stovky způsobů, nejen v asijské kuchyni. Není tedy divu, že pro vás máme recept na kuřecí, jak ho ještě nejspíš neznáte. Tohle je na malajský způsob a zajímá nás, jestli si ho oblíbíte tak, jako my. Suroviny: 1 celé kuře, nakrájené na části 6 stroužků česneku, pasírovaný 4 lžíce ústřicové omáčky 2 lžíce kari koření v prášku ½ šálku rostlinného oleje   Postup: V misce smíchejte česnek, ústřicovou omáčku a kari. Přidejte kousky kuřete a promíchejte....

Shaki Tukra

Další sladká záležitost na váš stůl, navíc ideální pro větší párty a večírky. U Shahi Tukra je totiž nakonec docela jedno, pro kolik lidí ho připravujete. Přesvědčte se sami, jestli vás okouzlí.

Shakkara

Už jste slyšeli o Sakkara pongalTenhle jihoindický rýžový dezert je plný jedinečných chutí a mohl by se velmi snadno stát vaším oblíbencem. Tak mu dejte šanci s naším receptem.

Rava Laddu

Jak sladké je příliš sladké? Tuhle otázku si možná položíte, když poprvé ochutnáte dezert původem z Indie, známý pod názvem Rava Laddu. My pro všechny milovníky sladkého přinášíme recept, ve kterém si množství cukru upravíte podle sebe. Za zkoušku tahle sladkost rozhodně stojí.

Paneer

Není sýr, jako sýr. Ochutnali jste někdy Paneer? Tenhle středně tvrdý indický sýr si s naším receptem můžete připravit i doma.

Tokneneng

Tokneneng Suroviny: 12 vajec olej 4 lžíce kukuřičného škrobu grilovací jehla ¼ šálku rýžového octa ¼ šálku kečupu ¼ šálku hnědého cukru 2 lžičky sójové omáčky 1 šálek polohrubé mouky ½ šálku vody sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti červené a žluté potravinářské barvivo   Postup: Vejce vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vejce 15 minut stát v horké vodě. Poté vejce vyjměte z horké vody, ochlaďte pod studenou tekouc...

Steak z hovězí plece

Steak z hovězí plece Suroviny: 1 kg steaku z hovězí plece ½ šálku sojové omáčky ¼ šálku vinného octa ¼ šálku hnědého cukru ¼ šálku nakrájené jarní cibulky 1 lžíce mletého česneku 1 lžíce prášku hořčice 2 lžíce sezamových semínek (volitelně) Postup: V míse smíchejte sójovou omáčku, ocet, hnědý cukr, jarní cibulku, česnek a hořčičný prášek; dejte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte steak, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 3 až 4 h...

Char Siu

Char Siu Suroviny: 2 vepřové panenky ½ šálku sójové omáčky ⅓ šálku medu ⅓ šálku kečupu ⅓ šálku hnědého cukru ¼ šálku čínského rýžového vína 2 lžíce hoisin omáčky ½ lžičky červeného potravinářského barviva (volitelně) 1 čajová lžička čínského koření pěti vůní (volitelně) Postup: Nakrájejte vepřové maso na proužky dlouhé a vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku. Smíchejte sójovou omáčku, med, kečup, cukr, rýžové víno, hoisin omáčku, červené potravinářské barvivo a kořen...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz