RECEPTY

Korejský Bibimbap

 Korejský Bibimbap Suroviny: - 1 okurka nakrájená na tenké hranolky - 1/4 šálku Samba Oelek pasty - 1 chomáč čerstvého špenátu - 1 lžíci Sójové omáčky - 1 lžičku Oleje - 2 mrkve nakrájené na tenké hranolky - 1 stroužek česneku nadrcený - 1 špetka červené papriky - 0,5 kg hovězího masa na tenké plátky - 4 velký vajíčka - 4 šálky uvařené bílé rýže - 4 lžičky sezamového oleje - 1 lžička sezamových semínek    Postup: 1. promíchejte tence nakrá...

Pad Thai s krevetami

Pad Thai s krevetami Suroviny ➡ Nudle červená cibule 80 g široké rýžové nudle, namočené 600 g  krevety 400 g sójové klíčky 120 g vejce 4 ks arašídy 80 g ➡ Omáčka  tamarindová pasta 150 g  kokosové mléko 150 g  palmový cukr 150 g rybí omáčka 70 g - sladká mletá paprika 10 g Postup ➡Všechny suroviny na omáčku povařte na mírném ohni a nechte zchladnout.  Červenou cibuli a jarní cibulku nakrájejte na nudličky.Do rozpálené pánve nalijte rostlinný olej ...

Polévka Mohinga

Ingredience: 1,5 litru vody, olej 3 lžíce rybí omáčky 4 lžičky rýžové mouky rozmíchané ve vodě cibule 450 g rýžových nudlí 4 stroužky česneku zázvor lžička mleté citronové trávy lžička chilli a kurkumy 2 cibulky 450 g makrely 2 vejce natvrdo nasekaná jarní cibulka lístky koriandru   ➡Postup: V pánvi rozehřejeme olej a přisypeme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, citronovou trávu, chilli a kurkumu. Vše promícháme a smažíme, dokud směs nezměkne. Poté ji z...

Tom Ka Kai polévka

Tom Ka je jednou z nejznámějších thajských polévek a na rozdíl od mnoha dalších thajských pokrmů není pálivá, ale má velmi delikátní chuť. Ingredience:• 300 g kuřecích prsou• 0,5 l kokosového mléka • 3 lžíce Tom Ka pasty • 1 plechovka hub – Straw mushrooms • ústřicová omáčka • 2 lžíce rybí omáčky • lžíce cukru• jarní cibulka• čerstý koriandr Příprava:Nakrájené kuřečí maso naložíme na hodinu do ústřícové omáčky. Malé množství kokosového mléka necháme rozeh...

Tom Yum Kung polévka

Ďábelsky ostrá Tom Yum s krevetami patří mezi deset nejznámějších thajských jídel. A nenechte se zmást množstvím surovin, příprava je velmi jednoduchá! Ingredience: • 1,5 l vody• Tom Yum pasta • Chilli pasta • 5 kusů citrónových listů• trs citrónové trávy• jedna větší červená cibule• krevety• řapíkatý celer• limetka• sůl• rybí omáčka • chilli olej• cherry rajčátka• čerstvý koriandr• 5 plátků galangalu nebo zázvoru• žampióny nebo plechovka Straw mushrooms• 3 čerstvé chi...

Sushi recept

Základem dobrého sushi je rýže! V našen eshopu nakoupíte základní balíček sushi surovin pro přípravu tohoto receptu.  https://www.asiafood.cz/sushi/ Příprava rýže 1. 2 šálky (po 180 ml) Sushi rýže důkladně propereme (klidně 7 krát) ve studené vodě. Přilijeme 2 šálky vody. Rýži nikdy nesolíme při vaření! Hrnec překryjeme pokličkou po celou dobu přípravy. Prudce uvedeme do varu a poté vaříme 15 min pozvolna bez nadzvedávání pokličky. Poté odstavíme z plotny, dáme pod pokličku utěrku a...

Rýže - druhy a použití

Rýže se zřejmě začala pěstovat na území dnešního Thajska, odtud se dostala do Číny a Indie. Později do Evropy. Dnes je rýže nejrozšířenější potravinou na světě.  Základní druhy rýže, které nejčastěji používáme do receptů asijské kuchyně.  Rýže Basmati - Královna rýže  pěstuje se převážně v Indii a Pakistánu je dlouhozrnná s lehkou oříškovou vůní uvařená je pevná a nelepí se bezlepková oproti ostatním druhům rýže má méně kalorií Jasmínová rýže pěstuje se hl...

Tom Khaa Kai

Tom Khaa Kai - je thajská kuřecí polévka, kterou z hlediska složení a postupu přípravy můžeme přiřadit ke světoznámým thajským polévkám typu "tom yam". Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a její chuť je delikátní - mírně ostrá, lahodně nakyslá, přitom sladce kořeněná a navíc vonící čerstvými bylinkami. Krevetky jsou zde nahrazeny kuřecím masem, dále obsahuje více oddenku galganu (zázvoru) a její pálivost je zmírněna přídavkem kokosového mléka.   Suroviny: 100 ml kuřecího vývaru - d...