RECEPTY

Bo luc lac

Bo luc lac Suroviny: 1 kg hovězího masa (svíčková) nakrájeného na kostky 4 lžíce olivového oleje 4 lžíce ústřicové omáčky 8 stroužků česneku, pasírovaný 1 lžíce vína na vaření 1 lžičku + 1 lžíci rybí omáčky 1 lžičku + 1 lžíci mletého černého pepře 1 lžičku sójové omáčky 1 lžíci citrónové šťávy 2 kapky sezamového oleje Postup: Vložte hovězí kostky do mísy. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ústřicové omáčky, 4 pasírované stroužky česneku, víno, 1 čajovou lžičku rybí omáčky...

Kimchi vejce

Kimchi vejce Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 šálek kimchi (nebo podle chuti) 2 velká vejce (nebo dle potřeby) Postup: Rozpalte olej na pánvi na středním ohni. Vložte kimchi a restujte na rozpáleném oleji asi 2 minuty.  Poté přidejte vejce. Připravujte vejce s kimchi 2 až 3 minuty, dokud vejce neztuhne. Vejce je možné připravit jako sázené vejce nebo jako míchaná vejce. Podávat lze také s nudlemi. ...

Krevetová polévka

Krevetová polévka Suroviny: 1 lžíce rostlinného oleje 2 čajové lžičky mletého čerstvého česneku 2 čajové lžičky mletého čerstvého kořene zázvoru 1 balení zmrazeného nasekaného špenátu (rozmrazte a zbavte vody) - volitelně lze použít i jinou zeleninu sůl a černý pepř podle chuti 2 litry kuřecího vývaru 1 šálek krevetového vývaru 1 lžička feferonkové omáčky (volitelně) 1 lžička hoisin omáčky (volitelně) 20 oloupaných krevet 1 balení dlouhých rýžových nudlí 2 jarní cibulky, nasekané ...

Mochi

Mochi Suroviny: 1 šálek slazené pasty z červených fazolí 1 šálek rýžové mouky (mochiko) 1 čajová lžička prášku ze zeleného čaje (matcha) 1 šálek vody ¼ šálku bílého cukru ½ šálku kukuřičného škrobu, na rozválení těsta Postup: Zabalte pastu z červených fazolí do hliníkové fólie a vložte do mrazničky alespoň na 3 hodiny. Rýžovou mouku a prášek ze zeleného čaje důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce vhodné pro mikrovlnnou troubu. Přimíchejte vodu a cukr. Rozmíchejte do h...

Chana Masala

Chana Masala Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 1 čajová lžička kmínu ½ lžičky soli ½ lžičky chilli koření v prášku ½ lžičky citronového pepře 2 rajčata, nasekaná 2 plechovky cizrny 1 lžíce citronové šťávy 1 cibule, nasekaná Postup: Ve velkém hrnci na mírném ohni rozehřejte olej s kmínem. Přidejte sůl, chilli a citronový pepř; dobře promíchejte. Přimíchejte rajčata a jakmile šťáva zhoustne přidejte cizrnu a dobře promíchejte. Přidejte citronovou šťávu a cibuli. Poté s...

Pad Krapow Gai

Pad Krapow Gai Suroviny: ⅓ šálku kuřecího vývaru 1 lžíce ústřicové omáčky 1 lžíce sójové omáčky, nebo podle potřeby 2 čajové lžičky rybí omáčky 1 čajová lžička bílého cukru 1 čajová lžička hnědého cukru 2 lžíce rostlinného oleje 0,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nasekané na malé kousky ¼ šálku nakrájené cibule šalotky 4 stroužky česneku, pasírovaný 2 lžíce pomleté nebo najemno nakrájené thajské chilli papričky, Serrano papričky nebo feferonky 1 šálek nadrobno nakrájenýc...

Machhere Jhol

Machhere Jhol Suroviny: 2 velká rajčata, hrubě nasekaná 2 čajové lžičky mletého kmínu 1 lžíce mleté kurkumy ½ lžičky soli 2 šálky vody 1 lžíce rostlinného oleje 1 kg rybích filetů, nakrájené na velké kousky ½ čajové lžičky hořčičných semen ½ lžičky semínek kmínu ½ lžičky černého kmínu ¼ lžičky semen fenyklu, lehce drcená ¼ lžičky semen pískavice řecké Postup: Přiveďte rajčata, kmín, kurkumu, sůl a vodu k varu ve velké pánvi (nebo hrnci); snižte teplotu na střední a poduste. R...

Khao Neeo Mamuang

Khao Neeo Mamuang Suroviny: 1 ½ šálku bílé rýže 2 šálky vody 1 ½ šálku kokosového mléka 1 šálek bílého cukru ½ čajové lžičky soli ½ šálku kokosového mléka 1 lžíce bílého cukru ¼ lžičky soli 1 lžíce tapiokového škrobu 3 manga, oloupané a nakrájené 1 lžíce opečených sezamových semínek (volitelné) Postup: Smíchejte rýži a vodu v hrnci a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a snižte teplotu na minimum. Duste 15 až 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Zatímco se vaří rýže, smí...

Kuře Punjabi

Kuře Punjabi Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo) 8 kuřecích stehen (nebo dle volby křídla) 1 čajová lžička semínek kmínu 1 cibule, najemno nasekaná 5 stroužků česneku, pasírovaných 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru 1 malé rajče, nahrubo nasekané 1 lžíce rajčatové pasty 1 lžíce garam masaly 1 lžíce mleté kurkumy 1 čajová lžička soli nebo podle chuti 1 chilli paprička serrano, namletá 1 šálek vody ¼ šálek nasekaného čerstvého koriandru Pos...

Thajská arašídová omáčka

Thajská arašídová omáčka Suroviny: 2 lžíce červeného vinného octa 2 lžíce sójové omáčky 2 lžíce arašídového másla (s kousky arašídů) 1 lžíce hnědého cukru 1 čajová lžička česneku v prášku ⅛ čajové lžičky mletého zázvoru ⅛ čajové lžičky kajenského pepře Postup: Smíchejte ocet, sójovou omáčku, arašídové máslo, hnědý cukr, česnekový prášek, zázvor, kajenský pepř a vše dejte do hrnce na střední teplotu. Připravujte asi 5 minut, dokud se hnědý cukr nerozpustí a omáčka nebude zcela hladk...

Hovězí se zelím

Suroviny: 2 lžíce rostlinného oleje 4 stroužky česneku, nasekané 1/4 kg mletého hovězího masa ½ malého hlávkového zelí, natrhané 1 červená paprika, nakrájená na proužky 2 lžíce sójové omáčky 1 čajová lžička kukuřičného škrobu ½ šálku studené vody 1 čajová lžičku mletého černého pepře (nebo podle chuti) 1 špetka soli (nebo podle chuti) Postup: Rozpalte olej ve wok pánvi na středně vysokou teplotu. Restujte česnek asi 5 sekund a poté přidejte hovězí maso. Smažte 5 až 7 minut, dokud...

Restovaná zelenina se zázvorem

 Restovaná zelenina se zázvorem Suroviny: 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 ½ stroužku česneku, pasírovaného 2 čajové lžičky nasekaného čerstvého kořene zázvoru ¼ šálku rostlinného oleje 1 malá brokolice, nakrájená na růžičky ½ šálku hrachových lusků ¾ šálku papriky nakrájené 2 lžíce sójové omáčky 2 ½ lžíce vody ¼ šálku nakrájené cibule ½ lžíce soli Dle volby možno přidat další zeleninu (např. mrkev) Postup: Ve velké misce smíchejte kukuřičný škrob, česnek, 1 čajovou lžičku zá...

Khamiri

Khamiri Suroviny: 1 ¼ šálku hladké mouky (nebo více podle potřeby) 1 prášek do pečiva Špetka soli 1 šálek plnotučného řeckého jogurtu Postup: Smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté do směsi přidejte řecký jogurt a míchejte, dokud se nespojí. Těsto prohněťte dohladka. Rozdělte na 8 stejných kusů a vytvořte hrubší placičky. Připravte nepřilnavou pánev (v případě potřeby vymažte tukem). Rozehřejte na střední teplotu a opečte jednotlivé placičky po dobu 2 až 4 minut z ...

Kheer

Kheer Suroviny: ½ šálku neuvařené bílé rýže 2 litry mléka 1 ½ šálku bílého cukru 4 lusky kardamomu 2 čajové lžičky růžové vody ¼ šálek najemno nasekaných mandlí Postup: Nechte rýži namočit do vody cca na 1 hodinu. Poté rýži zbavte vody a vložte do velké pánve. Zalijte mlékem a vařte na mírném ohni za občasného míchání cca 50 minut do měkka. Přidejte cukr a kardamom a vařte dalších 20 minut. Odstavte z ohně a přimíchejte růžovou vodu. Podávejte posypané mandlemi. ...

Smažená rýže s vepřovým

Smažená rýže s vepřovým Suroviny: 1 lžíce másla Vepřové maso (mleté nebo nakrájené na kousky) ¼ šálku nakrájené mrkve ¼ šálku nakrájené brokolice 1 jarní cibulka, nasekaná 1 vejce 1 šálek vařené rýže ¼ hrnku mraženého hrášku 1 ½ lžíce sójové omáčky ⅛ čajové lžičky česneku v prášku ⅛ čajové lžičky mletého zázvoru  Postup: Roztavte máslo ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Restujte vepřové, mrkev, brokolici, hrášek a jarní cibulku na másle po dobu 7 až 10 minut....

Čočka na kari

Čočka na kari Suroviny: 2 šálky červené čočky 1 velká cibule, nakrájená na kostičky 1 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce kari pasty 1 lžíce kari prášku 1 čajová lžička mleté kurkumy 1 čajová lžička mletého kmínu 1 čajová lžička chilli prášku 1 čajová lžička soli 1 čajová lžička cukru 1 čajová lžička mletého česneku 1 čajová lžička mletého čerstvého kořene zázvoru 1 plechovka rajčatového protlaku Postup: Omytou čočku vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, aby byla celá pon...

Chop Suey

Chop Suey Suroviny: ¼ šálku tuku na pečení (ztužený) 1 ½ šálku kuřecích prsou na kostičky 1 šálek nakrájené cibule 1 šálek nakrájeného celeru 1 šálek nakrájené mrkve Další zelenina dle chuti (v témže poměru) 1 šálek horké vody 1 čajová lžička soli ⅛ lžička mletého černého pepře 1 plechovka fazolových klíčků ⅓ šálku studené vody 2 lžíce kukuřičného škrobu 2 čajové lžičky sójové omáčky 1 čajová lžička cukru Postup: Rozpusťte tuk ve velké, hluboké pánvi. Kuřecí maso opečte, při...

Saag Paneer

Saag Paneer Suroviny: 2 svazky špenátu, nahrubo nasekané 1 svazek listů pískavice, nahrubo nasekané 1 lžíce řepkového oleje 100 g paneer sýru, nakrájený na kousky (indický tvrdý sýr) 2 lžíce řepkového oleje 1 čajová lžička kmínu 1 cibule, nasekaná na tenké plátky 1 čajová lžička strouhaného čerstvého kořene zázvoru 3 stroužky česneku, pasírované 1 rajče, nakrájené na kostičky 2 čajové lžičky garam masaly ½ čajové lžičky mleté kurkumy ½ čajové lžičky kajenského pepře ½ šálku smet...

Japonské Curry

Japonské Curry Suroviny: 1 polévková lžíce rostlinného oleje nebo více podle potřeby 1 kg hovězího masa, nakrájené na kostky 3 cibule, na čtvrtky 1 lžíce kečupu 1 ½ čajové lžičky worcestrové omáčky 1 špetka kajenského pepře nebo podle chuti voda 4 mrkve, nakrájené na kousky 1 kostka kuřecího bujonu (volitelně) 3 střední brambory, nakrájené na kousky 1 ½ nádoby Japonský kari pasty Postup: Rozpalte olej v hrnci na středně vysoké teplotě. Přidejte hovězí maso a restujte jej do hně...

Jehněčí Korma

Jehněčí Korma Suroviny: 1 kg jehněčího masa na kostičky 4 čajové lžičky olivového oleje 1 cibule, nasekaná 1 červený brambor, oloupaný a nakrájený na kostky ½ šálku kari v prášku ½ šálku vody ⅓ šálku kokosového mléka ⅓ šálku cizrny z konzervy Postup: Vložte jehněčí maso do misky a pokapejte 2 čajovými lžičkami olivového oleje; zamíchejte. Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje na pánvi na mírném ohni. Vložte cibuli a pražte 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Pánev o...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz