Dak Dori Tang Suroviny: - 1 kg kuřecích paliček - 2 velké brambory nakrájené na velké kousky (nebo více dle chuti) - 2 mrkve, nakrájené na kousky - 1 velké cibule, nakrájené na kousky - 4 stroužky česneku, drcený - ¼ šálku vody - ½ šálku sójové omáčky - 2 lžíce bílého cukru - 3 lžíce gochujang (Korejská chilli pasta) Postup: Ve velkém hrnci na mírném ohni smíchejte kuře, brambory, mrkev, cibuli, cukr a česnek. Přelijte vodou a sójovou omáčkou a přimíchejte cukr a chilli pastu. Přiveďte k ...
Recepty
Uvařte si jídlo podle některého z pravých asijských receptů a dopřejte svým chuťovým buňkám zážitek, na který jen tak nezapomenou!
Urodily se vám letos dýně a rádi byste je zužitkovali? Vyzkoušejte neohraný dýňový kaya džem. Napadlo by vás udělat džem z dýně? Tak utíkejte omrknout náš recept a určitě tuhle skvělou záležitost vyzkoušejte.
Zaručeně skvělý recept na Chicken Tikka Masala? Tady je! Tohle indické jídlo patří mezi nejznámější a vy si ho teď můžete připravit doma tak, jak vám chutná v té nejlepší indické restauraci. Pusťte se do vaření s námi.
Napadlo vás někdy zkombinovat oblíbenou teriyaki omáčku a vepřovou panenku? Vyzkoušejte tuhle dokonalou chuť u vás doma s naším receptem. Suroviny: - 2 lžíce olivového oleje - 1 kg vepřové panenky - ½ šálku teriyaki omáčky - 1 šálek kuřecího vývaru - ¼ šálku hnědého cukru - 4 stroužky česneku, nasekané - 3 čerstvé chilli papričky, jemně nasekané - ½ velké cibule, nakrájená - ¼ lžičky černého pepře- sezamová semínka na ozdobu Postup: Rozpalte olivový olej na pánvi na středním ohni. Osmahněte ...
Má indické kořeny, její hlavní surovinou jsou červené fazole a perfektně chutná s rýží. Rajma, to je pokrm, který si s námi dnes můžete uvařit.
Je nejvyšší čas podívat se s našimi asijskými recepty zase jednou na kuře. To, které jsme si pro vás připravili tentokrát, je nadmíru jednoduché a dokonale chutné. Připravte si s námi Shoyu kuře!
Okurková sezóna je skvělá věc! Že už nevíte, co s okurkami dělat? Omrkněte náš nový recept, který vás naladí na korejské chutě s pár surovinami.
Tohle horko si žádá jediné - ZMRZLINU! Od nás ale nemůžete čekat žádnou jinou, než asijskou! Růže, šafrán, kešu… tohle jen tak v nějakém zmrzlinovém stánku nedostanete. Připravte si pořádnou porci u vás doma s naším receptem Suroviny: špetka šafránu 1,5 l vanilkové zmrzliny, lehce povolené 2 lžíce teplého mléka 1,5 lžíce růžového sirupu půl lžičky mletého kardamomu 1/4 šálku nasekaných pistácií Postup: Do teplého mléka přidejte špetku šafránu, nechte 15 min stát. V míse smíchejte p...
Tentokrát jsme se do Asie vydali pro recept na osvěžující nápoj. Připravte si s námi jedinečný ledový Thai Spice Sweet Tea!
Grilovací sezóna v plném proudu? Skvělé! I během ní můžete zachovat přízeň asijské kuchyni. Zkuste grilovaná kuřecí prsa podle našeho receptu. Suroviny: - ¼ šálku sójové omáčky - 4 lžičky sezamového oleje - 2 lžíce medu - 3 plátky čerstvého kořene zázvoru - 2 stroužky česneku, mačkané - 4 kuřecí prsa (možno nakrájet na menší kusy) Postup: Smíchejte v míse sójovou omáčku, olej, med, zázvor a česnek. Vložte kuřecí prsa do marinády a nechte alespoň 15 minut. Rozehřejte gril na střední tep...
Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.
Sečuán, místo, které by na mapě mnozí ani nenašli, ale o pokrmech z této oblasti už určitě slyšeli. Sečuán znamená v překladu "krajina Čtyř řek", které těmito údolími stékají na jih a zavlažují stále bujně zelenou vrchovinu. A právě tady místní pěstovali chilli papričky do pokrmů světoznámé sečuánské kuchyně už od pradávna. Tím končí naše vzdělávací okénko a zveme vás na pokrm, který si dozajista zamilujete. Připravte si s námi Sečuánské kuřecí nudličky.
Léto a saláty, to je nerozlučná dvojka. Připravte na příští grilovačku salát, jaký vaši hosté ještě nejedli! Gujarati mrkvový salát přinese do vašeho stolování čerstvý asijský vánek a recept po vás pak bude chtít každý! Je jen na vás, jestli se o něj podělíte.
S dnešním receptem se podíváme do Pákistánu. Připravte si s námi kebab, jaký jste ještě nejedli. Pozor, Chapli kebab může být návykový.
Náš dnešní recept přináší další asijskou polévku, konkrétně krevetovou. Recept je jednoduchý, chuť skvělá, není tedy třeba váhat, stačí nakoupit potřebné suroviny a pustit se do přípravy.
A zase to kuře. Snad žádná jiná kuchyně nenabízí víc variací na kuřecí maso, než ta asijská. Dnes jsme pro vás z tohoto nekonečného seznamu vybrali kuřecí maso s omáčkou z černého pepře, jejíž chuť si nedovedete představit, dokud neochutnáte. Jakmile si jej ale dáte poprvé, už nikdy nebudete chtít jiné.
Ještě před pár lety by většina lidí vůbec netušila, co dostanou, když si objednají Bún bò Nam Bộ. Tenhle pokrm u nás ale zdomácněl hned, jak návštěvníci vietnamských restaurací zjistili, jak dobrý je. A jak je naším dobrým zvykem, přinášíme vám teď recept, abyste si mohli tuhle dobrotu připravit i u vás doma. Suroviny: - 500 g hovězího masa - 1 lžíce ústřicové omáčky - 1 lžíce nasekaného česneku - 1 lžíce nasekané citronové trávy - ½ lžičky soli - ½ lžičky pepře - 1 lžička kuřecího vývar...
Banány jsou pro asijský kontinent absolutní přirozeností. Nikoho tedy nepřekvapí, že se staly součástí mnohých receptů. Mezi jejich specialitu rozhodně patří banány smažené. Vyzkoušejte je i u vás doma! Jsou to v podstatě takové „sladké závitky“, které budou z talířů mizet závodní rychlostí.
Dnešní recept je sázka na jistotu. Zavítáme do Vietnamu a připravíme si společně jedno z nejtradičnějších asijských jídel. Vietnamská polévka Pho Ga může i u vás doma chutnat jako v asijské restauraci. Její příprava je snadná a výsledek perfektní. Dobrou chuť!
Ryby v našem jídelníčku často chybí. Pokud byste to rádi změnili a hledáte neokoukaný recept, přinášíme vám řešení. Vyzkoušejte podle našeho receptu dušenou rybu se zázvorem. Název zní možná nudně, samotný chod ale není nudný ani náhodou!