RECEPTY

Kuřecí na másle

Kuřecí na másle Suroviny: 1 šálek másla 1 cibule, nasekaná 1 lžíce mletého česneku 1 plechovka rajčatové omáčky 3 šálky smetany ke šlehání 2 čajové lžičky soli 1 čajová lžička kajenského pepře 1 čajová lžička garam masaly 0,7 kg kuřecích prsou bez kosti, nakrájené na kousky 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce tandoori masaly Postup: Předehřejte troubu na 190° Celsia. Na střední pánvi rozpusťte několik lžíc másla. Přimíchejte cibuli a česnek a pomalu pražte asi 15 minut, dokud ci...

Krevety na medu

Krevety na medu Suroviny: 1 šálek vody ⅔ šálku bílého cukru ½ šálku vlašských ořechů 4 vaječné bílky ⅔ šálku mochiko (lepkavá rýžová mouka) ¼ šálku majonéza 0,5 kg velkých krevet, loupaných 2 lžíce medu 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka 1 šálek rostlinného oleje na smažení Postup: Smíchejte vodu a cukr v malé pánvi. Přiveďte k varu a přidejte vlašské ořechy. Vařte 2 minuty, poté sceďte a nechte vlašské ořechy uschnout. Z bílku ve středně velké misce ušlehejte pěnu. Olej ro...

Kuřecí Tinola

Kuřecí Tinola Suroviny: 1 polévková lžíce oleje 1 cibule, nasekaná 2 stroužky česneku, pasírované 1 kus čerstvého zázvoru, oloupaný a na tenké plátky 1 lžíce rybí omáčky 1,5 kg kuřecích stehen 2 plechovky (400 g) kuřecího vývaru 1 čajot, oloupaný a nakrájený na kousky 1 špetku soli a pepře (podle chuti) 1 hlávka čínského zelí, nasekaná 250 g špenátu Postup: Olej rozpalte ve velkém hrnci na střední teplotu. Orestujte cibuli a česnek na rozpáleném oleji. Přimíchejte zázvor a rybí...

Rýžová kaše s kuřecím

Rýžová kaše s kuřecím Suroviny: 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená 2 stroužky česneku, drcené 1 kousek čerstvého kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky 1 kg kuřecích křídel 1 polévková lžíce rybí omáčky 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru 1 šálek lepkavé rýže 1 špetka soli a pepře (nebo podle chuti) 1 jarní cibulka, nasekaná 1 citron, nakrájený na plátky 1 čajová lžička rybí omáčky (volitelné) Postup: Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na střední tep...

Galbi

Galbi Suroviny: 2 kg hovězích žeber 5 stroužků česneku 1 cibule, nahrubo nasekaná 1 Asijská hruška (hrušeň), na kostičky 1 šálek sójové omáčky 1 šálek hnědého cukru ¼ šálku medu ¼ šálku sezamového oleje Špetka černého pepře (nebo podle chuti) Postup: Vložte zebra do hrnce a zalijte vodou. Nechte asi hodinu namočené, poté vytáhněte a osušte. Smíchejte česnek, cibuli a Asijskou hrušku a rozmixujte, aby vzniklo pyré. Nalijte do velké mísy a přidejte sójovou omáčku, cukr, med, sezam...

Vejce s brambory

Vejce s brambory Suroviny: 3 polévkové lžíce rostlinného oleje 2 cibule, nasekané 3 rajčata, na čtvrtky 2 zelené chilli papričky 2 lžičky česnekové pasty 2 lžičky zázvorové pasty 2 lžičky mletého koriandru 1 lžička mletého kmínu 1 lžička garam masaly ½ lžičky mleté kurkumy ½ lžičky kajenského pepře špetka soli (nebo dle chuti) 2 šálky vody 1 velký brambor - vařený, loupaný a nakrájený na kostičky 6 natvrdo vařených vajec, na čtvrtky 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koria...

Tuňák v sezamu

Tuňák v sezamu Suroviny: ¼ šálku sójové omáčky 1 lžíce rýžového vína Mirin (Japonské) 1 lžíce medu 2 lžíce sezamového oleje 1 lžíce bílého rýžového octa 4-6 plátků z tuňáka ½ šálku sezamových semínek 1 lžíce Wasabi pasty 1 lžíce olivového oleje Postup:V malé misce smíchejte sójovou omáčku, mirin, med a sezamový olej. Rozdělte se na dvě stejné části. Rýžový ocet vmíchejte do jedné části a odložte stranou (jako omáčku). Sezamová semínka rozložte na talíř. Tuňákové steaky potřete sm...

Yazdi muffiny

Yazdi muffiny Suroviny: - 2 šálky polohrubé mouky- 1 čajová lžička prášku do pečiva- 4 vejce- 1 a ¼ šálku bílého cukru- 1 a ½ šálku másla- 1 šálek bílého jogurtu- 1 a ½ čajové lžičky mletého kardamomu- 1 polévková lžíce růžové vody (růžové aroma)- ½ šálku mandlí- 1 a ½ polévkové lžíce nasekaných pistáciových ořechů Postup: Předehřejte troubu na 175 ° C. Smíchejte mouku a prášek do pečiva v misce a dejte stranou. Vymažte muffinové košíčky. Budete potřebovat 24 košíčků. Smíchejte vejce a cukr ...

Hovězí Samosa

Hovězí Samosa Suroviny: - 2 velké brambory, oloupané - 1 šálek zmrazeného hrášku, rozmrazený - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - ½ lžičky kmínu (semena) - 1 bobkový list, drcený - 2 velké cibule, najemno nasekané - 0,5 kg mletého hovězího masa - 4 stroužky česneku, drcené - 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru - ½ lžičky mletého černého pepře - 1 a ½ lžičky soli - 1 lžička mletého kmínu - 1 lžička mletého koriandru - 1 lžička mleté kurkumy - 1 lžička chilli prášku - ½ lž...

Restovaný lilek

Restovaný lilek Suroviny: 2 dlouhé lilky, na kostičky 1 a ½ lžíce sojové omáčky 1 lžíce červeného vinného octa 1 lžíce bílého cukru 1 zelená chilli paprička, nakrájená 1 lžička kukuřičného škrobu ½ lžičky chilli oleje nebo podle chuti 2 lžičky soli 2 lžíce rostlinného oleje Postup: Vložte kostky lilku do velké mísy a posypte solí. Naplňte dostatečným množstvím vody a nechte 30 minut stát. Dobře opláchněte a vysušte. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, červený vinný ocet, cukr,...

Gujarati mrkvový salát

Gujarati mrkvový salát Suroviny: 2 šálky strouhané mrkve ½ šálky solených arašídů 3 lžíce citronové šťávy ½ lžičky soli 1 lžička bílého cukru 1 zelená chilli paprička, nakrájená na kousíčky 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého koriandru Postup: Ve středně velké misce promíchejte mrkev a arašídy. Ve zvláštní misce rozšlehejte citronovou šťávu, sůl, cukr, chilli papričku a koriandr. Nalijte směs přes mrkev a jemně promíchejte. Můžete servírovat. ...

Bengali Dhal

Bengali Dhal Suroviny: - 1 šálek červené čočky - 3 šálky vody - 1 šálek cibule, tence nakrájené na plátky - 4 stroužky česneku, nahrubo nasekané - ½ lžičky mleté kurkumy - 1 bobkový list - ½ šálku cherry rajčat - ½ lžičky soli - 2 celé serrano chilli papričky - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - 2 polévkové lžíce nasekaného koriandru Postup: Čočku umyjte. Smíchejte čočku a vodu v pánvi a dejte na středně vysokou teplotu. Přidejte polovinu nakrájené cibule a česneku a zbytek si nechte na poz...

Wasabi-chilli guláš

Wasabi-chilli guláš Suroviny: - 4 polévkové lžíce rostlinného oleje - 2 cibule, nasekané - 4 stroužky česneku, pasírovaný - 0,5 kg mletého hovězího masa - 0,3 kg pikantní italské klobásy - 1 plechovka loupaných a nakrájených rajčat se šťávou - 1 plechovka nebo láhev tmavého piva - 1 šálek silné vařené kávy - 2 plechovky rajčatové pasty - cca 1 plechovka hovězího vývaru - ¼ šálku chilli prášku - 1 lžíce mletého kmínu - ¼ šálku hnědého cukru - 1 lžička sušeného oregana - 1 lžička kajenského pepře...

Vaječná polévka

Vaječná polévka Suroviny: - 4 šálky vody - 4 kostky kuřecího bujonu (nebo vývar) - 2 vejce - 1 čajová lžička sušené petrželky - 1 polévková lžíce sušené mleté cibule - 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu - Sójová omáčka Postup: Ve středním pánvi smíchejte vodu, vývar, petržel a cibuli. Přiveďte k varu. Vklepněte vejce do polévky. Odstraňte asi půl šálku polévky. Rozmíchejte v kukuřičném škrobu dohladka a vraťte zpět do polévky. Vařte, dokud polévka nezhoustne. Servírujte se sójovou omáčkou....

Vepřové Sinigang

Vepřové Sinigang Suroviny: - 1 kg vepřových kostí - 1 kg vepřového masa, na kousky - 2 litry vody na zalití - 1 polévková lžíce soli - 1 a ½ cibule na čtvrtky - 2 rajčata na čtvrtky - 1 taro kořen, oloupaný (dle volby) a nakrájený na velké kousky - ½ šálku čerstvé citronové šťávy - 2 polévkové lžíce rybí omáčky - 0,5 kg čínského zelí, nasekané - 1 velký pórek, nasekaný - 5 kusů krevet Postup: Kosti a vepřové kousky vložte do hrnce s vodou. Přidejte sůl a přiveďte k varu, odstraňte tuk z povrch...

Pisang Goreng

Pisang Goreng Suroviny: - 1 a ¼ šálku polohrubé (nebo hladké) mouky - 2 lžíce granulovaného cukru - ¼ polévkové lžíce vanilkového prášku - ½ šálku mléka - 1 vejce - 2 polévkové lžíce másla, rozpuštěného - 1 lžička rumového aroma - 4 extra velké zralé banány (krájené na podélné plátky) - 2 šálky oleje na smažení Postup: Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový prášek. Udělejte důlek ve středu, a nalijte do něj mléko, dejte vejce, rozpuštěné máslo a aroma rumu. Míchejte do hladka. Vložte ...

Krevety Malai Curry

Krevety Malai Curry Suroviny: - ¼ lžičky semen kardamomu - 3 + 4 celé kousky hřebíčku - 3 + 2 tyčinky skořice - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 4 zelené kardamomové lusky - 1 cibule, nasekaná - 1 ¼ lžičky zázvorové pasty - 1 ¼ lžičky česnekové pasty - ½ lžičky mleté kurkumy - ¼ lžička kajenského pepře - ½ šálku jemně nasekaného rajčete - ½ šálku vody - 1 šálek kokosového mléka - 0,5 kg tygřích krevet, loupané - 1 lžička ghee (másla) Postup: Připravte si čerstvou garamo masalu: v mlýnku n...

Cizrna s bramborem

Cizrna s bramborem Suroviny: - 1 šálkem sušené černé cizrny (garbanzo fazole) - 1 ½ lžičky soli - ½ lžičky jedlé sody - 1 litr vody - 1 cibule, nasekaná - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 kus nastrouhaného čerstvého zázvoru - 3 polévkové lžíce vody - 3 polévkové lžíce rostlinného oleje - ¼ lžičky semínek kmínu - 2 špetky asafoetidového prášku - 4 brambory, loupané nakrájené na čtvrtky - 1 lžička mletého koriandru - 1 lžička garam masaly - ¼ lžičky mletá kurkumy - ¼ lžičky kajenského pepř...

Krevety na česneku

Krevety na česneku Suroviny: - 2 ½ lžíce rostlinného oleje - ¼ šálku vody - 1 šálek zelí - 1 lžíce pasírovaného česneku - 2 šálky loupaných krevet - 2 lžičky drcených vloček červené papriky - 2 lžíce nakrájené cibule - 1 lžíce nasekané čerstvého koriandru - 1 lžíce sojové omáčky Postup: Rozpalte 1 lžíci oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte zelí a 1 lžíci vody, smažte 30 vteřin. Vyjmněte zelí a odložte na talíř. Rozpalte zbytek oleje na vysoké teplotě. Vložte krevety a česnek na pán...

Dušená ryba se zázvorem

Dušená ryba se zázvorem Suroviny:- Filet z halibuta - 1 lžička hrubé mořské soli - 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru - 3 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky - 1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky - 1 polévková lžíce světlé sojové omáčky - 1 polévková lžíce arašídového oleje - 2 lžičky sezamového oleje - ¼ šálku nasekaných čerstvých větviček koriandru Postup: Osušte filet papírovými ručníky. Osolte z obou stran. Posypejte zázvorem a položte na žáruvzdornou keramick...