RECEPTY

Rýže - druhy a použití

Rýže se zřejmě začala pěstovat na území dnešního Thajska, odtud se dostala do Číny a Indie. Později do Evropy. Dnes je rýže nejrozšířenější potravinou na světě.  Základní druhy rýže, které nejčastěji používáme do receptů asijské kuchyně.  Rýže Basmati - Královna rýže pěstuje se převážně v Indii a Pakistánu je dlouhozrnná s lehkou oříškovou vůní uvařená je pevná a nelepí se bezlepková oproti ostatním druhům rýže má méně kalorií Jasmínová rýže pěstuje se hlavně Thajsku a Číně při v...

Tom Khaa Kai

Tom Khaa Kai - je thajská kuřecí polévka, kterou z hlediska složení a postupu přípravy můžeme přiřadit ke světoznámým thajským polévkám typu "tom yam". Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a její chuť je delikátní - mírně ostrá, lahodně nakyslá, přitom sladce kořeněná a navíc vonící čerstvými bylinkami. Krevetky jsou zde nahrazeny kuřecím masem, dále obsahuje více oddenku galganu (zázvoru) a její pálivost je zmírněna přídavkem kokosového mléka.   Suroviny: 100 ml kuřecího vývaru - doporu...

Stránka 1 z 1 , položek celkem: 2