Od 29.7 do 2.8. máme dovolenou. Vaše objednávky budou expedovány po 5. srpnu.

Recepty

Uvařte si jídlo podle některého z pravých asijských receptů a dopřejte svým chuťovým buňkám zážitek, na který jen tak nezapomenou!

kat-recepty-upravene

Grilovaná kuřecí prsa

Grilovací sezóna v plném proudu? Skvělé! I během ní můžete zachovat přízeň asijské kuchyni. Zkuste grilovaná kuřecí prsa podle našeho receptu. Suroviny: - ¼ šálku sójové omáčky - 4 lžičky sezamového oleje - 2 lžíce medu - 3 plátky čerstvého kořene zázvoru - 2 stroužky česneku, mačkané - 4 kuřecí prsa (možno nakrájet na menší kusy) Postup: Smíchejte v míse sójovou omáčku, olej, med, zázvor a česnek. Vložte kuřecí prsa do marinády a nechte alespoň 15 minut. Rozehřejte gril na střední tep...

Thajská kokosová polévka

Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.

Sečuánské kuřecí nudličky

Sečuán, místo, které by na mapě mnozí ani nenašli, ale o pokrmech z této oblasti už určitě slyšeli. Sečuán znamená v překladu "krajina Čtyř řek", které těmito údolími stékají na jih a zavlažují stále bujně zelenou vrchovinu. A právě tady místní pěstovali chilli papričky do pokrmů světoznámé sečuánské kuchyně už od pradávna. Tím končí naše vzdělávací okénko a zveme vás na pokrm, který si dozajista zamilujete. Připravte si s námi Sečuánské kuřecí nudličky.

Gujarati mrkvový salát

Léto a saláty, to je nerozlučná dvojka. Připravte na příští grilovačku salát, jaký vaši hosté ještě nejedli! Gujarati mrkvový salát přinese do vašeho stolování čerstvý asijský vánek a recept po vás pak bude chtít každý! Je jen na vás, jestli se o něj podělíte.

Chapli Kebab

S dnešním receptem se podíváme do Pákistánu. Připravte si s námi kebab, jaký jste ještě nejedli. Pozor, Chapli kebab může být návykový.

Krevetová polévka

Náš dnešní recept přináší další asijskou polévku, konkrétně krevetovou. Recept je jednoduchý, chuť skvělá, není tedy třeba váhat, stačí nakoupit potřebné suroviny a pustit se do přípravy.

Kuře na černém pepři

A zase to kuře. Snad žádná jiná kuchyně nenabízí víc variací na kuřecí maso, než ta asijská. Dnes jsme pro vás z tohoto nekonečného seznamu vybrali kuřecí maso s omáčkou z černého pepře, jejíž chuť si nedovedete představit, dokud neochutnáte. Jakmile si jej ale dáte poprvé, už nikdy nebudete chtít jiné. 

Bún bò Nam Bộ

Ještě před pár lety by většina lidí vůbec netušila, co dostanou, když si objednají Bún bò Nam Bộ. Tenhle pokrm u nás ale zdomácněl hned, jak návštěvníci vietnamských restaurací zjistili, jak dobrý je. A jak je naším dobrým zvykem, přinášíme vám teď recept, abyste si mohli tuhle dobrotu připravit i u vás doma. Suroviny: - 500 g hovězího masa - 1 lžíce ústřicové omáčky - 1 lžíce nasekaného česneku - 1 lžíce nasekané citronové trávy - ½ lžičky soli - ½ lžičky pepře - 1 lžička kuřecího vývar...

Banana Lumpia

Banány jsou pro asijský kontinent absolutní přirozeností. Nikoho tedy nepřekvapí, že se staly součástí mnohých receptů. Mezi jejich specialitu rozhodně patří banány smažené. Vyzkoušejte je i u vás doma! Jsou to v podstatě takové „sladké závitky“, které budou z talířů mizet závodní rychlostí.

Pho Ga

Dnešní recept je sázka na jistotu. Zavítáme do Vietnamu a připravíme si společně jedno z nejtradičnějších asijských jídel. Vietnamská polévka Pho Ga může i u vás doma chutnat jako v asijské restauraci. Její příprava je snadná a výsledek perfektní. Dobrou chuť!

Dušená ryba se zázvorem

Ryby v našem jídelníčku často chybí. Pokud byste to rádi změnili a hledáte neokoukaný recept, přinášíme vám řešení. Vyzkoušejte podle našeho receptu dušenou rybu se zázvorem. Název zní možná nudně, samotný chod ale není nudný ani náhodou!

Oyako Donburi

Nový recept vás přenese do Japonska. Připravte si doma Oyako Donburi, oblíbený a na přípravu jednoduchý chod vás určitě potěší. Rýže, kuřecí maso a vejce, to nemůže dopadnout jinak než dobře.

Šanghajský nudlový salát

Přímo jako z nejrušnější šanghajské ulice může chutnat tenhle nudlový salát i u vás doma. Připravte si za pár minut skvělý chod, který má původ v nejlidnatějším čínském městě. Co všechno je na přípravu potřeba? To se dozvíte v našem nejnovějším receptu.

Chinese Tea Leaf Eggs

Blíží se Velikonoce a my přinášíme recept na vajíčka, jaká jste možná ještě nikdy nejedli. Příprava je vcelku prostá, výsledek ohromující. Připravte si podle našeho receptu Chinese Tea Leaf Eggs a ukažte svým blízkým, že zdobení nemusí zůstat jen na povrchu. Zjistíte navíc, že to nejlepší už se skrývá uvnitř. Pozor! Nezapomeňte s přípravou začít včas, aby se netradiční zbarvení mohlo pořádně ukázat.

Kari kuřecí nudličky na sherry

K vaření si dnes otevřeme láhev sherry. Nebudeme ale popíjet - tedy není to nezbytně nutné - budeme sherry používat do omáčky. Připravíme si společně kuřecí kari na sherry. Název mluví sám za sebe, podívejte se na zbývající ingredience a pusťte se do příprav.

Yakisoba Chicken

S dnešním receptem opět vsadíme na kuře. Mezi méně známé asijské podoby patří Yakisoba Chicken. Své kořeny má v Japonsku, kde patří mezi jedno z nejoblíbenějších. Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý nudlový pokrm a přidejte tak další obměnu do vašeho jídelníčku.

Zeleninové biryani

Mezi nejznámější indická jídla patří biryani. Tento rýžový pokrm může mít mnoho podob, my vám ho dnes přinášíme v zeleninové variantě. Připravte si doma jídlo plné chutí a vůní dálek.

Fried Kimchi

Zbyla vám rýže a máte doma Kimchi? Máme pro vás plán na večeři nebo zítřejší oběd! Za pár minut bude hotovo a na světě je zdravý, chutný a neotřelý pokrm. Fried Kimchi je dokonalé svou jednoduchostí. Vzpomeňte si na náš recept, až nebudete vědět, co si zrovna připravit ve stylu “co dům dá”

Kambodžský tapiokovo-banánový pudink

Objevili jste už kouzlo tapioky? Dnes přinášíme z asijského kontinentu recept na tapiokový pudink. Svůj původ má v Kambodži a skvěle chutná teplý i studený. Tenhle dezert budou milovat všichni členové rodiny, tak se do něj pusťte, ať si můžete co nejdříve pochutnat.

Hovězí s hráškem

Mladé hrachové lusky umí při správné přípravě udělat v jídle mnoho parády. Když se řekne „Hovězí s hráškem“, možná si představíte dušené kostky masa a sterilovaný hrášek. Když se ale řekne „Hovězí s hráškem PO ASIJSKU“, dostává takové jídlo docela nový rozměr. Mrkněte na náš nový recept a objevte nové chutě i kouzlo hrachových lusků.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz