RECEPTY

Vaječná polévka

Vaječná polévka Suroviny: - 4 šálky vody - 4 kostky kuřecího bujonu (nebo vývar) - 2 vejce - 1 čajová lžička sušené petrželky - 1 polévková lžíce sušené mleté cibule - 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu - Sójová omáčka Postup: Ve středním pánvi smíchejte vodu, vývar, petržel a cibuli. Přiveďte k varu. Vklepněte vejce do polévky. Odstraňte asi půl šálku polévky. Rozmíchejte v kukuřičném škrobu dohladka a vraťte zpět do polévky. Vařte, dokud polévka nezhoustne. Servírujte se sójovou omáčkou....

Vepřové Sinigang

Vepřové Sinigang Suroviny: - 1 kg vepřových kostí - 1 kg vepřového masa, na kousky - 2 litry vody na zalití - 1 polévková lžíce soli - 1 a ½ cibule na čtvrtky - 2 rajčata na čtvrtky - 1 taro kořen, oloupaný (dle volby) a nakrájený na velké kousky - ½ šálku čerstvé citronové šťávy - 2 polévkové lžíce rybí omáčky - 0,5 kg čínského zelí, nasekané - 1 velký pórek, nasekaný - 5 kusů krevet Postup: Kosti a vepřové kousky vložte do hrnce s vodou. Přidejte sůl a přiveďte k varu, odstraňte tuk z povrch...

Pisang Goreng

Pisang Goreng Suroviny: - 1 a ¼ šálku polohrubé (nebo hladké) mouky - 2 lžíce granulovaného cukru - ¼ polévkové lžíce vanilkového prášku - ½ šálku mléka - 1 vejce - 2 polévkové lžíce másla, rozpuštěného - 1 lžička rumového aroma - 4 extra velké zralé banány (krájené na podélné plátky) - 2 šálky oleje na smažení Postup: Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový prášek. Udělejte důlek ve středu, a nalijte do něj mléko, dejte vejce, rozpuštěné máslo a aroma rumu. Míchejte do hladka. Vložte ...

Krevety Malai Curry

Krevety Malai Curry Suroviny: - ¼ lžičky semen kardamomu - 3 + 4 celé kousky hřebíčku - 3 + 2 tyčinky skořice - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 4 zelené kardamomové lusky - 1 cibule, nasekaná - 1 ¼ lžičky zázvorové pasty - 1 ¼ lžičky česnekové pasty - ½ lžičky mleté kurkumy - ¼ lžička kajenského pepře - ½ šálku jemně nasekaného rajčete - ½ šálku vody - 1 šálek kokosového mléka - 0,5 kg tygřích krevet, loupané - 1 lžička ghee (másla) Postup: Připravte si čerstvou garamo masalu: v mlýnku n...

Cizrna s bramborem

Cizrna s bramborem Suroviny: - 1 šálkem sušené černé cizrny (garbanzo fazole) - 1 ½ lžičky soli - ½ lžičky jedlé sody - 1 litr vody - 1 cibule, nasekaná - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 kus nastrouhaného čerstvého zázvoru - 3 polévkové lžíce vody - 3 polévkové lžíce rostlinného oleje - ¼ lžičky semínek kmínu - 2 špetky asafoetidového prášku - 4 brambory, loupané nakrájené na čtvrtky - 1 lžička mletého koriandru - 1 lžička garam masaly - ¼ lžičky mletá kurkumy - ¼ lžičky kajenského pepř...

Krevety na česneku

Krevety na česneku Suroviny: - 2 ½ lžíce rostlinného oleje - ¼ šálku vody - 1 šálek zelí - 1 lžíce pasírovaného česneku - 2 šálky loupaných krevet - 2 lžičky drcených vloček červené papriky - 2 lžíce nakrájené cibule - 1 lžíce nasekané čerstvého koriandru - 1 lžíce sojové omáčky Postup: Rozpalte 1 lžíci oleje v pánvi na střední teplotu. Přidejte zelí a 1 lžíci vody, smažte 30 vteřin. Vyjmněte zelí a odložte na talíř. Rozpalte zbytek oleje na vysoké teplotě. Vložte krevety a česnek na pán...

Dušená ryba se zázvorem

Dušená ryba se zázvorem Suroviny:- Filet z halibuta - 1 lžička hrubé mořské soli - 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru - 3 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky - 1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky - 1 polévková lžíce světlé sojové omáčky - 1 polévková lžíce arašídového oleje - 2 lžičky sezamového oleje - ¼ šálku nasekaných čerstvých větviček koriandru Postup: Osušte filet papírovými ručníky. Osolte z obou stran. Posypejte zázvorem a položte na žáruvzdornou keramick...

Kimchi smažená rýže

Kimchi smažená rýže Suroviny: - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - ¼ šálek nakrájené cibule - 1 polévková lžíce mletého česneku - 1 ½ lžičky mletého zázvoru - ½ šálku jemně nasekaného kimchi - 1 polévková lžíce rýžového vinného octa - 1 vařené rýže - 2 polévkové lžíce bílého cukru - 2 polévkové lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku - ½ polévkové lžíce sezamového oleje - špetka soli (nebo podle chuti) - špetka mletého černého pepře (nebo podle chuti) - nasekaná jarní cibulka Postup:...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety Suroviny: - 4 polévkové lžíce vody - 2 polévkové lžíce kečupu - 1 polévková lžíce sojové omáčky - 2 lžičky kukuřičného škrobu - 1 lžička medu - 1/2 lžičky drceného červeného pepře - 1/4 lžičky mletého zázvoru - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky - 4 stroužky česneku, pasírovaný - 350 g vařených krevet Postup: V misce smíchejte vodu, kečup, sojovou omáčku, kukuřičný škrob, med, drcený červený pepř a mletý zázvor. Dejte stranou. Rozpalte ol...

Hovězí s hráškem

Hovězí s hráškem Suroviny: - 3 lžíce sójové omáčky - 2 lžíce rýžového octa - 1 lžíci hnědého cukru - ½ lžičky kukuřičného škrobu - 1 lžíci rostlinného oleje - 1 lžíci mletého česneku - 1 lžíci nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru - 0,5 kg hovězího steaku nakrájeného na nudličky - 2 šálky hrachových lusků Postup: V menší misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr a kukuřičný škrob. Dejte stranou. Rozpalte olej ve wok pánvi na střední teplotě. Restujte zázvor s česnekem po d...

Kachna fesenjan

Kachna fesenjan Suroviny: - 8 kachních stehen - sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 1/4 šálku vody nebo podle potřeby - 3 polévkové lžíce olivového oleje nebo více podle chuti - 2 šálky nakrájené cibule - 1 lžička mleté kurkumy - 1/2 lžičky mleté skořice - 1/8 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku - 6 šálků kuřecího vývaru nebo více podle potřeby - 2/3 šálku melasu z granátového jablka (sirup) - 1/4 šálku medu - 3 šálky vlašských ořechů Postup: ...

Murg Makhani

Murg Makhani Suroviny: - 1 šálek másla - 1 cibule, nasekaná - 1 polévková lžíce nasekaného česneku - 1 plechovka rajčatové omáčky - 3 šálky vysokoprocentní smetany - 2 lžičky soli - 1 lžička kajenského pepře - 1 lžička garam masaly - 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájených na vetší kousky - 2 polévkové lžíce rostlinného oleje - 2 polévkové lžíce koření tandoori masala Postup: Předehřejte troubu na 190 ° C. Roztavte několik polévkových lžic másla v pánvi na mírném ohni. Přimíchejte cibuli a česnek a...

Tikka Masala

Tikka Masala Suroviny: - 1 šálek jogurtu - 1 lžíce citronové šťávy - 2 lžičky čerstvého mletého kmínu - 1 lžička mleté skořice - 2 lžičky kajenského pepře - 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře - 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru - 1 lžička soli nebo podle chuti - 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky - 4 dlouhé špejle - 1 lžíce másla - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 jalapeňo paprička, nasekaná najemno - 2 lžičky mletého kmínu - 2 lžičky papriky - 1 lžička soli nebo podle chuti - 1 plechov...

Kuřecí na karamelu

Kuřecí na karamelu Suroviny: - 2 lžíce bílého cukru - 2 lžíce rybí omáčky - špetka mletého černého pepře (podle chuti) - 1,5 kg kuřecích stehen či křídel - 3 lžíce vody - 1 lžíce rybí omáčky - ½ lžíce bílého cukru - 3 lžičky rýžového octa - 3 lžíce rostlinného oleje - 5 stroužků česneku, pasírovaný - 2 ks papriček jalapeňo, nakrájené na plátky Postup: Smíchejte cukr, rybí omáčku a černý pepř a vložte kuře do marinády. Dejte stranou na 10 minut. V misce smíchejte vodu, rybí omáčku, cukr a rýžo...

Oyako Donburi

Oyako Donburi Suronivy: - 1 polévková lžíce rostlinného oleje - 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájené na proužky - ½ cibule na tenké plátky - 1 šálek kuřecího vývaru - 6 sušených hub shiitake nakrájených na proužky - 1 mrkev, nakrájená - 2 lžíce bílého cukru - 4 lžíce sojové omáčky - ½ lžičky soli - ½ šálku nasekané jarní cibulky - 5 vajec Postup: Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuřecí proužky a cibuli restujte po dobu asi 5 až 7 minut. Nalijte kuřecí vývar a vařte 2 minut...

Banh Mi

Banh Mi Suroviny: - 1/3 šálku mrkve nakrájené na tyčinky - 1/3 šálku jicama nakrájené na tyčinky - 1/4 šálku nakrájené cibule - 3/4 šálku rýžového octa - 1/4 šálku vody - 1/4 šálku bílého cukru - 2 lžíce rybí omáčky - 1 lžíce sójové omáčky - 2 čajových lžiček omáčky sriracha - 1 1/2 lžičky česneku v prášku - 1 lžička čínského koření pěti vůní - sůl a mletý černý pepř podle chuti - Tofu nebo 2 portobello houby (bez nožek), nakrájené na plátky - 4 lžíce majonézy - 2 bagety, podélně nakrojen...

Japchae

Japchae Suroviny: - 1 lžíce sójové omáčky - 1 lžíce sezamového oleje - 2 jarní cibulky, nasekané - 1 stroužek česneku, pasírovaný - 1 lžička sezamových semínek - 1 lžička cukru - ¼ lžičky černého pepře - 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky - 2 lžíce rostlinného oleje - ½ šálku mrkve na tenké plátky - 1/3 šálku plátků bambusových výhonků - napa zelí nakrájené na kousky - 2 šálky nasekaného čerstvého špenátu - skleněné nudle namočené v teplé vodě - 2 lžíce sójové omáčky - ½ lžičky soli - ...

Ayam Masak Merah

Ayam Masak Merah Suroviny: - 1 celé kuře, rozdělené na 8 kusů - 1 lžička mleté kurkumy - sůl podle chuti - ¼ šálku sušených červených chilli papriček - 3 čerstvé červené chilli papričky, jemně nasekané - 4 stroužky česneku, pasírovaný - 1 červená cibule, nasekaná - 1 plátek čerstvého kořene zázvoru - 2 lžíce slunečnicového oleje - 1 tyčinka skořice - 2 celé hvězdice anýzu (badyán) - 5 celých hřebíčků - 5 kardamomových semínek - 2 rajčata, nakrájená na plátky - 2 lžíce kečupu - 1 lžička bílého c...

Dak Dori Tang

Dak Dori Tang Suroviny: - 1 kg kuřecích paliček - 2 velké brambory nakrájené na velké kousky (nebo více dle chuti) - 2 mrkve, nakrájené na kousky - 1 velké cibule, nakrájené na kousky - 4 stroužky česneku, drcený - ¼ šálku vody - ½ šálku sójové omáčky - 2 lžíce bílého cukru - 3 lžíce gochujang (Korejská chilli pasta) Postup: Ve velkém hrnci na mírném ohni smíchejte kuře, brambory, mrkev, cibuli, cukr a česnek. Přelijte vodou a sójovou omáčkou a přimíchejte cukr a chilli pastu. Přiveďte k ...

Biko

Biko Suroviny: - 4 šálky lepkavé rýže - 6 šálků chladné vody - 1 plechovka kokosového mléka - 1 a 1/3 šálku bílého cukru - 1 a 1/3 šálku hnědého cukru - 3 lžíce kokosu Postup: Namočte rýži přes noc do vody. Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte pekáč. Vařte rýži na středním ohni i s vodou, ve které byla namočena. Přidejte ½ plechovky kokosového mléka a bílý cukr. Neustále míchejte asi 20 minut. Poté nalijte do připraveného pekáče. Smíchejte hnědý cukr, zbývající 1/2 plechovky kokosového ...