RECEPTY

Tom Ka Kai polévka

Tom Ka je jednou z nejznámějších thajských polévek a na rozdíl od mnoha dalších thajských pokrmů není pálivá, ale má velmi delikátní chuť. Ingredience:• 300 g kuřecích prsou• 0,5 l kokosového mléka• 3 lžíce Tom Ka pasty• 1 plechovka hub – Straw mushrooms• ústřicová omáčka• 2 lžíce rybí omáčky• lžíce cukru• jarní cibulka• čerstý koriandr Příprava:Nakrájené kuřečí maso naložíme na hodinu do ústřícové omáčky. Malé množství kokosového mléka necháme rozehřát v hrnci a rozmícháme v něm Tom Ka pastu.P...

Tom Yum Kung polévka

Ďábelsky ostrá Tom Yum s krevetami patří mezi deset nejznámějších thajských jídel. A nenechte se zmást množstvím surovin, příprava je velmi jednoduchá! Ingredience: • 1,5 l vody• Tom Yum pasta• Chilli pasta• 5 kusů citrónových listů• trs citrónové trávy• jedna větší červená cibule• krevety• řapíkatý celer• limetka• sůl• rybí omáčka• chilli olej• cherry rajčátka• čerstvý koriandr• 5 plátků galangalu nebo zázvoru• žampióny nebo plechovka Straw mushrooms• 3 čerstvé chilli papričky (doporučujeme p...

Sushi recept

Základem dobrého sushi je rýže! V našen eshopu nakoupíte základní balíček sushi surovin pro přípravu tohoto receptu.  Příprava rýže 1. 2 šálky (po 180 ml) sushi rýže (seženete na www.asiafood.cz) důkladně propereme (klidně 7 krát) ve studené vodě. Přilijeme 2 šálky vody. Rýži nikdy nesolíme při vaření! Hrnec překryjeme pokličkou po celou dobu přípravy. Prudce uvedeme do varu a poté vaříme 15 min pozvolna bez nadzvedávání pokličky. Poté odstavíme z plotny, dáme pod pokličku utěrku a ponecháme j...

Rýže - druhy a použití

Rýže se zřejmě začala pěstovat na území dnešního Thajska, odtud se dostala do Číny a Indie. Později do Evropy. Dnes je rýže nejrozšířenější potravinou na světě.  Základní druhy rýže, které nejčastěji používáme do receptů asijské kuchyně.  Rýže Basmati - Královna rýže pěstuje se převážně v Indii a Pakistánu je dlouhozrnná s lehkou oříškovou vůní uvařená je pevná a nelepí se bezlepková oproti ostatním druhům rýže má méně kalorií Jasmínová rýže pěstuje se hlavně Thajsku a Číně při v...

Tom Khaa Kai

Tom Khaa Kai - je thajská kuřecí polévka, kterou z hlediska složení a postupu přípravy můžeme přiřadit ke světoznámým thajským polévkám typu "tom yam". Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a její chuť je delikátní - mírně ostrá, lahodně nakyslá, přitom sladce kořeněná a navíc vonící čerstvými bylinkami. Krevetky jsou zde nahrazeny kuřecím masem, dále obsahuje více oddenku galganu (zázvoru) a její pálivost je zmírněna přídavkem kokosového mléka.   Suroviny: 100 ml kuřecího vývaru - doporu...

Stránka 1 z 1 , položek celkem: 5