Mochi

Mochi

Suroviny:

  • 1 šálek slazené pasty z červených fazolí
  • 1 šálek rýžové mouky (mochiko)
  • 1 čajová lžička prášku ze zeleného čaje (matcha)
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálku bílého cukru
  • ½ šálku kukuřičného škrobu, na rozválení těsta

Postup:

Zabalte pastu z červených fazolí do hliníkové fólie a vložte do mrazničky alespoň na 3 hodiny. Rýžovou mouku a prášek ze zeleného čaje důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce vhodné pro mikrovlnnou troubu. Přimíchejte vodu a cukr. Rozmíchejte do hladka. Zakryjte misku plastovým obalem.

Misku se směsí vložte do mikrovlnné trouby a ohřívejte po dobu asi 3 minut a 30 sekund. Mezitím vyjměte z mrazničky pastu z červených fazolí a rozdělte pastu na 8 stejných kuliček. Dejte stranou.

Pracovní povrch poprášte kukuřičným škrobem. Ze směsi z mikrovlné trouby vytvořte kuličky o cca o velikosti lžíce. Do středu kuliček vložte kuličku fazolové červené pasty. Zarovnejte a vytvořte bochánek tak, aby byla pasta uvnitř zcela zakryta. Posypte ještě kukuřičným škrobem. Totéž udělejte s celým těstem a pastou.

Mochi_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz