Mochi

Mochi

Suroviny:

  • 1 šálek slazené pasty z červených fazolí
  • 1 šálek rýžové mouky (mochiko)
  • 1 čajová lžička prášku ze zeleného čaje (matcha)
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálku bílého cukru
  • ½ šálku kukuřičného škrobu, na rozválení těsta

Postup:

Zabalte pastu z červených fazolí do hliníkové fólie a vložte do mrazničky alespoň na 3 hodiny. Rýžovou mouku a prášek ze zeleného čaje důkladně promíchejte ve skleněné nebo keramické misce vhodné pro mikrovlnnou troubu. Přimíchejte vodu a cukr. Rozmíchejte do hladka. Zakryjte misku plastovým obalem.

Misku se směsí vložte do mikrovlnné trouby a ohřívejte po dobu asi 3 minut a 30 sekund. Mezitím vyjměte z mrazničky pastu z červených fazolí a rozdělte pastu na 8 stejných kuliček. Dejte stranou.

Pracovní povrch poprášte kukuřičným škrobem. Ze směsi z mikrovlné trouby vytvořte kuličky o cca o velikosti lžíce. Do středu kuliček vložte kuličku fazolové červené pasty. Zarovnejte a vytvořte bochánek tak, aby byla pasta uvnitř zcela zakryta. Posypte ještě kukuřičným škrobem. Totéž udělejte s celým těstem a pastou.

Mochi_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení