Hovězí se zelím

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 kg mletého hovězího masa
  • ½ malého hlávkového zelí, natrhané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • ½ šálku studené vody
  • 1 čajová lžičku mletého černého pepře (nebo podle chuti)
  • 1 špetka soli (nebo podle chuti)

Postup:

Rozpalte olej ve wok pánvi na středně vysokou teplotu. Restujte česnek asi 5 sekund a poté přidejte hovězí maso. Smažte 5 až 7 minut, dokud nebude hovězí maso rovnoměrně hnědé. Vypusťte přebytečný tuk.

Přimíchejte zelí a pepř a restujte, dokud zelenina nebude měkká a hovězí maso nebude zcela osmažené. Přidejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob a vodu a zamíchejte. Ochuťte pepřem a solí. Připravujte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

Můžete posypat jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Hovězí se zelím_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení