Hovězí se zelím

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 kg mletého hovězího masa
  • ½ malého hlávkového zelí, natrhané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • ½ šálku studené vody
  • 1 čajová lžičku mletého černého pepře (nebo podle chuti)
  • 1 špetka soli (nebo podle chuti)

Postup:

Rozpalte olej ve wok pánvi na středně vysokou teplotu. Restujte česnek asi 5 sekund a poté přidejte hovězí maso. Smažte 5 až 7 minut, dokud nebude hovězí maso rovnoměrně hnědé. Vypusťte přebytečný tuk.

Přimíchejte zelí a pepř a restujte, dokud zelenina nebude měkká a hovězí maso nebude zcela osmažené. Přidejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob a vodu a zamíchejte. Ochuťte pepřem a solí. Připravujte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

Můžete posypat jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Hovězí se zelím_web