Jehněčí Korma

Jehněčí Korma

Suroviny:

  • 1 kg jehněčího masa na kostičky
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 červený brambor, oloupaný a na kostky
  • ½ šálku kari koření prášku
  • ½ šálku vody
  • ⅓ šálku kokosového mléka
  • ⅓ konzervy cizrny

Postup:

Vložte jehněčí maso do misky pokapejte 2 lžičkami olivového oleje, promíchejte.

Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje v hrnci na mírném ohni. Restujte cibuli 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Hrnec odstavte z ohně a přidejte k cibuli brambory.

Rozpalte velkou pánev na střední teplotu. Restujte jehněčí maso po malých dávkách asi 5 minut každou. Přeneste opečené jehněčí na cibulovou směs.

Přimíchejte kari do směsi jehněčího a připravujte na středním ohni po dobu 1 minuty. Do směsi přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte poklicí a vařte asi 45 minut.

Přidejte kokosové mléko a cizrnu ke směsi a duste ještě asi 5 minut.

jehněčí korma_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení