Jehněčí Korma

Jehněčí Korma

Suroviny:

  • 1 kg jehněčího masa na kostičky
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 červený brambor, oloupaný a na kostky
  • ½ šálku kari koření prášku
  • ½ šálku vody
  • ⅓ šálku kokosového mléka
  • ⅓ konzervy cizrny

Postup:

Vložte jehněčí maso do misky pokapejte 2 lžičkami olivového oleje, promíchejte.

Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje v hrnci na mírném ohni. Restujte cibuli 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Hrnec odstavte z ohně a přidejte k cibuli brambory.

Rozpalte velkou pánev na střední teplotu. Restujte jehněčí maso po malých dávkách asi 5 minut každou. Přeneste opečené jehněčí na cibulovou směs.

Přimíchejte kari do směsi jehněčího a připravujte na středním ohni po dobu 1 minuty. Do směsi přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte poklicí a vařte asi 45 minut.

Přidejte kokosové mléko a cizrnu ke směsi a duste ještě asi 5 minut.

jehněčí korma_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz