UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Mulligatawny polévka

Mulligatawny polévka

Suroviny:

  • ½ šálku nakrájené cibule
  • 2 stonky celeru, nasekané
  • 1 mrkev, nakrájená
  • ¼ šálku másla
  • 1 ½ lžíce polohrubé mouky
  • 1 ½ čajové lžičky kari koření v prášku
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • ½ jablka, nasekaného
  • ¼ šálku bílé rýže
  • 1 kuřecí prso bez kosti, nakrájené na kostky
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 1 špetku sušeného tymiánu
  • ½ šálku smetany

 

Postup:

Cibuli, celer, mrkev a máslo orestujte ve velkém hrnci na polévku. Přidejte mouku a kari a připravujte dalších 5 minut. Přidejte kuřecí vývar, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Vařte asi 1/2 hodiny.

Přidejte jablko, rýži, kuřecí maso, sůl, pepř a tymián. Duste 15-20 minut, nebo dokud není hotová rýže.

Při podávání přidejte horkou smetanu.

Mulligatawny polévka_web