Shalgam Masala

Shalgam Masala

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 1 čajová lžička zázvorovo-česnekové pasty
  • 2 malé zelené chilli papričky, nasekané
  • 2 rajčata, nasekaná
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • ½ čajové lžičky mleté kurkumy
  • sůl podle chuti
  • 2 šálky oloupaného tuřínu nakrájeného na kostičky
  • ⅔ šálku horké vody
  • 1 čajová lžička hnědého cukru

Postup:

Na středním ohni rozpalte olej ve velké pánvi. Přidejte cibuli; restujte asi 10 minut. Vmíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a chilli papričky; restujte další asi 1 minutu.

Přidejte rajčata, koriandr, kmín, kurkumu a sůl; dobře promíchejte. Přidejte tuřín a horkou vodu; také promíchejte. Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a duste20 až 30 minut, dokud tuřín nebude měkký. Přidejte hnědý cukr a nahrubo tuřín rozmačkejte.

Shalgam Masala_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz