Shirataki a Konjac
Rostlina zvaná Konjac stojí na počátku těstovin Konjac v Číně a Shirataki v Japonsku. Z kořene této rostliny se zpracovává škrob, který se dále zpracuje do těstovin všemožných tvarů.
Výhody, které vás přesvědčí:
- Bezlepkové
- max 13 kalorií na 100g těstovin
- 0% tuku
- 0% cukru
- 0% škrobu
Vegetariánské - není tam maso!
Veganské - není tam maso, vejce a zvíře netrpělo!
Dietní - po těchto těstovinách rozhodně nepřiberete!
Chutné - to vám nezaručíme! Záleží totiž na vás jak si je připravíte!
Další výhody a schopnosti:
- váže tuk ve střevech a zabraňuje jeho vstřebávání do těla
- snižuje cholesterol v krvi, tím, že v tlustém střevě na sebe žlučové kyseliny a játra přeměňují více cholesterolu na žlučové kyseliny
- tyto kyseliny pak vylučuje tělo ven
- toto pomalejší zpracování v žaludku vyvolává pocit sytosti
Příprava těchto těstovin:
Těstovin lze vařit samostatně nebo zeleninou, masem, mořskými plody. Stačí vnořit do vody na 3 - 5 minut a hotovo!
Jako takové jsou těstoviny bez chuti. Naopak velice dobře absorbují příchuť z ostatních přísad.