Machhere Jhol

Machhere Jhol

Suroviny:

  • 2 velká rajčata, hrubě nasekaná
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • ½ lžičky soli
  • 2 šálky vody
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 kg rybích filetů, nakrájené na velké kousky
  • ½ čajové lžičky hořčičných semen
  • ½ lžičky semínek kmínu
  • ½ lžičky černého kmínu
  • ¼ lžičky semen fenyklu, lehce drcená
  • ¼ lžičky semen pískavice řecké

Postup:

Přiveďte rajčata, kmín, kurkumu, sůl a vodu k varu ve velké pánvi (nebo hrnci); snižte teplotu na střední a poduste.

Rozpalte olej na jiné pánvi na středně vysokou teplotu, osmažte filety do zlatova, cca 2 až 3 minuty na každé straně. Dejte rybu do hrnce.

Na prázdné pánvi opečte na několik vteřin hořčičná semínka, kmínová semínka, černá kmínová semínka, fenyklová semena a semena pískavice. Koření vmíchejte do dušené směsi. Duste cca dalších 10 minut. Podávejte teplé.

Machhere Jhol_web