Khao Neeo Mamuang

Khao Neeo Mamuang

Suroviny:

  • 1 ½ šálku bílé rýže
  • 2 šálky vody
  • 1 ½ šálku kokosového mléka
  • 1 šálek bílého cukru
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ šálku kokosového mléka
  • 1 lžíce bílého cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce tapiokového škrobu
  • 3 manga, oloupané a nakrájené
  • 1 lžíce opečených sezamových semínek (volitelné)

Postup:

Smíchejte rýži a vodu v hrnci a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a snižte teplotu na minimum. Duste 15 až 20 minut, dokud se voda nevstřebá.

Zatímco se vaří rýže, smíchejte v jiném hrnci na středním ohni 1 a 1/2 šálku kokosového mléka, 1 šálek cukru a 1/2 čajové lžičky soli, přiveďte k varu. Poté odstavte z ohně a odložte stranou. Do směsi kokosového mléka zamíchejte vařenou rýži. Zakryjte a nechte 1 hodinu vychladnout.

Připravte omáčku smícháním 1/2 hrnku kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 1/4 čajové lžičky soli a tapiokového škrobu v kastrolu, přiveďte k varu.

Vložte rýži na servírovací talíř. Uspořádejte manga k rýži. Přelijte omáčkou. Můžete také posypat sezamovými semínky.

Khao Neeo Mamuang_web