Khao Neeo Mamuang

Khao Neeo Mamuang

Suroviny:

  • 1 ½ šálku bílé rýže
  • 2 šálky vody
  • 1 ½ šálku kokosového mléka
  • 1 šálek bílého cukru
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ šálku kokosového mléka
  • 1 lžíce bílého cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce tapiokového škrobu
  • 3 manga, oloupané a nakrájené
  • 1 lžíce opečených sezamových semínek (volitelné)

Postup:

Smíchejte rýži a vodu v hrnci a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a snižte teplotu na minimum. Duste 15 až 20 minut, dokud se voda nevstřebá.

Zatímco se vaří rýže, smíchejte v jiném hrnci na středním ohni 1 a 1/2 šálku kokosového mléka, 1 šálek cukru a 1/2 čajové lžičky soli, přiveďte k varu. Poté odstavte z ohně a odložte stranou. Do směsi kokosového mléka zamíchejte vařenou rýži. Zakryjte a nechte 1 hodinu vychladnout.

Připravte omáčku smícháním 1/2 hrnku kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 1/4 čajové lžičky soli a tapiokového škrobu v kastrolu, přiveďte k varu.

Vložte rýži na servírovací talíř. Uspořádejte manga k rýži. Přelijte omáčkou. Můžete také posypat sezamovými semínky.

Khao Neeo Mamuang_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení