Saag Paneer

Saag Paneer

Suroviny:

  • 2 svazky špenátu, nahrubo nasekané
  • 1 svazek listů pískavice, nahrubo nasekané
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 100 g paneer sýru, nakrájený na kousky (indický tvrdý sýr)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 cibule, nasekaná na tenké plátky
  • 1 čajová lžička strouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • 3 stroužky česneku, pasírované
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 2 čajové lžičky garam masaly
  • ½ čajové lžičky mleté kurkumy
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře
  • ½ šálku smetany
  • sůl podle chuti

Postup:

Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci. Vložte špenát a pískavici a vařte ve vroucí vodě asi 3 minuty. Vypusťte vodu a vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte.

Rozpalte 1 lžíci řepkového oleje ve velké pánvi na středním ohni. Orestujte kostky sýru (cca 5 minut) a dejte stranou.

Na pánvi rozpalte 2 lžíce řepkového oleje a osmahněte kmín, po dobu asi 3 minut. Přidejte cibuli a restujte dalších 4 až 5 minut. Vmíchejte zázvor, česnek, rajčata, garam masalu, kurkumu a kajenský pepř. Restujte asi 10 minut.

Přidejte směs špenátu, smetanu, sýr a podle chuti sůl. Zakryjte a za občasného míchání vařte cca 15 minut.

Saag paneer_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení