Jehněčí Korma

Jehněčí Korma

Suroviny:

  • 1 kg jehněčího masa na kostičky
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 červený brambor, oloupaný a nakrájený na kostky
  • ½ šálku kari v prášku
  • ½ šálku vody
  • ⅓ šálku kokosového mléka
  • ⅓ šálku cizrny z konzervy

Postup:

Vložte jehněčí maso do misky a pokapejte 2 čajovými lžičkami olivového oleje; zamíchejte.

Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje na pánvi na mírném ohni. Vložte cibuli a pražte 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Pánev odstavte z ohně a přidejte k cibuli brambory.

Zahřejte velkou pánev na střední teplotu, vložte jehněčí a restujte v malých dávkách po 5 minutách do zhnědnutí. Poté přidejte orestované jehněčí k cibulové směsi.

Přidejte kari do směsi jehněčího nechte na středním ohni po dobu 1 minuty. Do směsi přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte asi 45 minut, dokud jehněčí a brambory nebudou hotové.

Přilejte kokosové mléko a přidejte cizrnu. Duste ještě 5 minut.

Jehněčí Korma_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení