UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Jehněčí Korma

Jehněčí Korma

Suroviny:

  • 1 kg jehněčího masa na kostičky
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 červený brambor, oloupaný a nakrájený na kostky
  • ½ šálku kari v prášku
  • ½ šálku vody
  • ⅓ šálku kokosového mléka
  • ⅓ šálku cizrny z konzervy

Postup:

Vložte jehněčí maso do misky a pokapejte 2 čajovými lžičkami olivového oleje; zamíchejte.

Rozpalte zbývající 2 čajové lžičky olivového oleje na pánvi na mírném ohni. Vložte cibuli a pražte 10 až 15 minut, dokud nezměkne. Pánev odstavte z ohně a přidejte k cibuli brambory.

Zahřejte velkou pánev na střední teplotu, vložte jehněčí a restujte v malých dávkách po 5 minutách do zhnědnutí. Poté přidejte orestované jehněčí k cibulové směsi.

Přidejte kari do směsi jehněčího nechte na středním ohni po dobu 1 minuty. Do směsi přidejte vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte asi 45 minut, dokud jehněčí a brambory nebudou hotové.

Přilejte kokosové mléko a přidejte cizrnu. Duste ještě 5 minut.

Jehněčí Korma_web