Hiya Shiru

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky sezamových semínek
  • Půl hrníčku sušených Asijských celých sardinek
  • 2,5 čajové lžičky červené miso pasty
  • 0,5 hrníčku vařící vody
  • 1 balení tofu, nakrájené na kostičky
  • 4 jarní cibulky, najemno nakrájené
  • 1 špetku drcené vločky z červeného pepře

 

Postup:

Na nahřátou pánev na středním plamenu nasypeme sezamová semínka a sušené sardinky. Mícháme dokud nezmizí jejich vůně. Nesmí se spálit a tento proces trvá kolem 2 minut. Poté je dejte do misky a rozdrťte je na jemný prášek.

Poté v misce s rozdrcenou směsí přimíchejte miso pastu a zamíchejte dohromady aby jste vytvořili hustou pastu.

Do směsi přidejte vařící vodu a zamíchejte.

Nakonec do jemné směsi přidejte nakrájené tofu, jarní cibulku a drcené vločky z červeného pepře.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz