Recepty, Strana 2

Thai Chicken Massaman Curry

Znáte Massaman Curry?  Patří mezi nejjednodušší a nejlahodnější thajská kari jídla. S kuřecím masem a bramborami vařenými v sladké, mírně pikantní omáčce je to doslova exploze chutí, kterou si s naším receptem můžete připravit i u vás doma. 

Rajčatová polévka

Čas horkých polévek je tu a dobrý tip na další se vždycky hodí. Vyzkoušejte úžasnou rajčatovou polévku, která voní Asií a chutná skvěle. 

Pekingské vepřové kotlety

 S naším nejnovějším receptem se dnes vydáme až do Pekingu. Udělá radost všem „masožravcům“, kteří nepohrdnou poctivou kotletkou, ale zároveň milují asijská jídla. Vaše srdce si tentokrát získají Pekingské vepřové kotlety. Vyzkoušíte je?

Bánh Xèo vietnamské palačinky

Slyšeli jste někdy pojem Bánh Xèo? Jedná se o vietnamské palačinky! Tahle ve Vietnamu velmi oblíbená svačinka oplývá krevetami a je přímo skvělá.

Krevety s brokolicí v česnekové omáčce

Věděli jste, že brokolice je v podstatě superpotravina? Je bohatá na vlákninu, vápník, je skvělým zdrojem vitamínu C a mnohé další. Zdá se, že v Asii jsou si toho dobře vědomi, protože brokolici přidávají do celé řady pokrmů. Připravte si s naším receptem skvělou brokolici i vy! S krevetami totiž chutná výborně všechno. Náš dnešní recept přináší krevety s brokolicí v česnekové omáčce a my slibujeme, že se budete olizovat až za ušima.

Restovaná zelenina se zázvorem

Není zelenina, jako zelenina. Pokud si rádi připravíte něco lehkého, vyzkoušejte restovanou zeleninu se zázvorem. Recept je rychlý, snadný, lehký a bude vás asijsky bavit.

Tuňák v sezamu

Co by byla asijská kuchyně bez ryb? Jejich přípravu řeší s lehkostí a s ohledem na to, jak skvělé mohou být ryby i syrové. S naším receptem si dnes můžete připravit tuňáka v sezamu. Recept je to prostý a úprava velmi oblíbená. Pokud tedy narazíte na pěkný kousek tuňáka, pusťte se do příprav, výsledek bude stát za to.

Korejský Bibimbap

Což takhle připravit si korejské národní jídlo? Uvařte si podle našeho receptu Bibimbap a nechte se unášet asijskými chutěmi, rýží a čerstvými surovinami, které se nikdy neomrzí. Tohle jídlo je pestré, barevné, chutné a jeho příprava vás bude bavit.

Keema Aloo

Slyšeli jste už někdy o pokrmu Keema Aloo? Jedná se o typický pákistánský a severoindický pokrm z kari, mletého masa (keema) a brambor (aloo). Nalaďte se s námi na tradiční chutě Pákistánu a připravte si Keema Aloo u vás doma.

Tom Yum Kung polévka

Ďábelsky ostrá Tom Yum s krevetami patří mezi deset nejznámějších thajských jídel. A nenechte se zmást množstvím surovin, příprava je velmi jednoduchá! Suroviny: • 1,5 l vody• 2 lžíce Tom Yum pasty • 1 lžíce chilli pasty• 5 kusů citrónových listů• trs citrónové trávy• jedna větší červená cibule• krevety• 1 řapíkatý celer• 1 limetka• sůl• 2 lžíce rybí omáčky• 1 lžíce chilli oleje• cherry rajčátka• čerstvý koriandr• 5 plátků galangalu nebo zázvoru• žampióny nebo plec...

Vietnamské masové koule

Dnes Vás vezmeme na skok do Vietnamu. Připravte si s naším receptem vietnamské masové koule, jaké jste ještě nejedli. Úžasný a voňavý recept z mletého masa si zamilují u vás doma úplně všichni.

Chingri Maach

Čas na krevety! A ne jen tak ledajaké. Vyzkoušejte recept plný vůní a chutí. Najdete v něm kurkumu, masalu i chilli papričky a při jeho ochutnávání se přenesete do Asie hned s prvním soustem.

Kuřecí s bazalkou

Dlouho jsme nezaostřili na kuře v asijském kabátku. Je tedy nejvyšší čas. Tentokrát si s naším receptem můžete připravit kuřecí s bazalkou, které je perfektní s rýží a bude chutnat hlavně těm, kteří si rádi dopřejí příjemně pálivá asijská jídla.

Pečené tofu

Největší kouzlo tofu tkví v rozmanitosti, se kterou se dá připravovat. Pokud si rádi dopřáváte tofu na asijský způsob, vyzkoušejte náš nový recept na pečené tofu.

Hovězí maso po sečuánsku

Tento recept potěší všechny, kteří na asijské kuchyni oceňují hlavně její pálivost. Uvařte si s námi autentické hovězí po sečuánsku a užijte si kouzlo asijské pálivosti i vůně koření. Suroviny (6 porcí): 1 lžíce sójové omáčky 2 lžičky kukuřičného škrobu 1 stroužek česneku, nasekaný 1/4 lžičky drcené červené chilli papriky 450 g hovězí svíčkové nakrájené na proužky o velikosti sousta 2 lžíce rostlinného oleje brokolice, rozebraná na růžičky 2 malé cibule nakrájené na měsíčky 227 g vod...

Thajská arašídová omáčka

Žádná jiná kuchyně není tak bohatá na nejrůznější omáčky, jako ta asijská. Nemyslíme ale zrovna omáčku s knedlíkem. Vyzkoušejte si doma přípravu vyhlášené thajské arašídové omáčky. Pokud jste ji už někdy ochutnali, víte, jak návyková je. A pokud ne, je nejvyšší čas ji ochutnat. Skvěle doplní třeba i vaší letní grilovačku.

Matar Pulao

Dokážete z rýže a hrášku připravit skvělé indické jídlo? Ano! S naším receptem si doma snadno a rychle připravíte Matar Pulao, indický pilaf, který přináší doslova explozi chutí!

Sekanjabin - jahoda, máta a zázvor

Peršané dobře věděli, jak se osvěžit už v dávných dobách. Recept na jejich jedinečný osvěžující nápoj jsme si pro vás teď připravili i my, abyste si jej v tomhle horku mohli udělat doma. Postačí pár ingrediencí a super letní drink bude na světě.

Indická ryba na hořčici

Řekli byste, že ryba a hořčice nemohou jít dohromady? Omyl. Tenhle indický recept na rybu na hořčici vás přesvědčí o opaku. Dejte mu šanci a budete se oblizovat.

Sečuánské krevety

Tento recept pro milovníky krevet nás přenese do Sečuánu. Nemusíte být přeborníkem na čínské provincie, abyste si mohli pochutnat na této jedinečné úpravě krevet. Mrkněte na recept a pusťte se do vaření.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz