Dušená ryba se zázvorem

Dušená ryba se zázvorem

Suroviny:
- Filet z halibuta
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky
- 1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 polévková lžíce světlé sojové omáčky
- 1 polévková lžíce arašídového oleje
- 2 lžičky sezamového oleje
- ¼ šálku nasekaných čerstvých větviček koriandru

Postup:
Osušte filet papírovými ručníky. Osolte z obou stran. Posypejte zázvorem a položte na žáruvzdornou keramickou misku.

Umístěte do bambusového pařníku s trochou jemně vroucí vody a přikryjte. Nechte připravovat v páře asi 10 až 12 minut.

Vylijte nashromážděnou vodu z misky a posypte jarní cibulkou. Pokapejte sojovými omáčkami.

Rozpalte arašídový a sezamový olej v malé pánvi na středně vysokou teplotu. Když je olej horký, opatrně nalijte na filet z halibuta. Ozdobte větvičkami koriandru a okamžitě podávejte.

Dušená ryba se zázvorem_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení