Krevetová polévka

Krevetová polévka

Suroviny:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 čajové lžičky mletého čerstvého česneku
  • 2 čajové lžičky mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 1 balení zmrazeného nasekaného špenátu (rozmrazte a zbavte vody) - volitelně lze použít i jinou zeleninu
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 2 litry kuřecího vývaru
  • 1 šálek krevetového vývaru
  • 1 lžička feferonkové omáčky (volitelně)
  • 1 lžička hoisin omáčky (volitelně)
  • 20 oloupaných krevet
  • 1 balení dlouhých rýžových nudlí
  • 2 jarní cibulky, nasekané (volitelně)

Postup:

Rozpalte olej ve velkém hrnci na středním ohni. Vmíchejte česnek a zázvor; restujte cca 1 minutu. Přidejte špenát a dochuťte solí a pepřem. Zakryjte pokličkou a duste asi 3 minuty. Nalijte kuřecí vývar, krevetový vývar, feferonkovou omáčku a hoisin omáčku. Snižte teplotu na minimum.

Poté vmíchejte krevety a nudle. Zakryjte a vařte 4 minuty, poté vmíchejte jarní cibulku a vařte ještě 5 minut. Před podáváním můžete ještě dochutit solí a pepřem.

Krevetová polévka_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení