Krevetová polévka
Suroviny:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 čajové lžičky mletého čerstvého česneku
- 2 čajové lžičky mletého čerstvého kořene zázvoru
- 1 balení zmrazeného nasekaného špenátu (rozmrazte a zbavte vody) - volitelně lze použít i jinou zeleninu
- sůl a černý pepř podle chuti
- 2 litry kuřecího vývaru
- 1 šálek krevetového vývaru
- 1 lžička feferonkové omáčky (volitelně)
- 1 lžička hoisin omáčky (volitelně)
- 20 oloupaných krevet
- 1 balení dlouhých rýžových nudlí
- 2 jarní cibulky, nasekané (volitelně)
Postup:
Rozpalte olej ve velkém hrnci na středním ohni. Vmíchejte česnek a zázvor; restujte cca 1 minutu. Přidejte špenát a dochuťte solí a pepřem. Zakryjte pokličkou a duste asi 3 minuty. Nalijte kuřecí vývar, krevetový vývar, feferonkovou omáčku a hoisin omáčku. Snižte teplotu na minimum.
Poté vmíchejte krevety a nudle. Zakryjte a vařte 4 minuty, poté vmíchejte jarní cibulku a vařte ještě 5 minut. Před podáváním můžete ještě dochutit solí a pepřem.