Oyako Donburi

Oyako Donburi

Suronivy:
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 0,5 kg kuřecích prsou, nakrájené na proužky
- ½ cibule na tenké plátky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 6 sušených hub shiitake nakrájených na proužky
- 1 mrkev, nakrájená
- 2 lžíce bílého cukru
- 4 lžíce sojové omáčky
- ½ lžičky soli
- ½ šálku nasekané jarní cibulky
- 5 vajec

Postup:
Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Kuřecí proužky a cibuli restujte po dobu asi 5 až 7 minut.

Nalijte kuřecí vývar a vařte 2 minuty. Přidejte houby a mrkev a nechte několik minut vařit. Poté přidejte cukr, sojovou omáčku a sůl. Vařte ještě 3 minuty. Posypejte polovinou jarní cibulky a jemně zamíchejte. Nalijte rozšlehaná vejce na kuřecí směs a nechte vařit asi 10 minut. Podávejte na japonské lepkavé rýži. Můžete ozdobit zbytkem jarní cibulky.

Oyako Donburi_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení