Pho Ga

Dnešní recept je sázka na jistotu. Zavítáme do Vietnamu a připravíme si společně jedno z nejtradičnějších asijských jídel. Vietnamská polévka Pho Ga může i u vás doma chutnat jako v asijské restauraci. Její příprava je snadná a výsledek perfektní. Dobrou chuť!

Suroviny:
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 1 menší žlutá cibule, nasekaná
- cca 20 dkg žampionů (portobello)
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 8 šálků vody
- 1 balíček rýžových nudlí
- 8 lžiček kuřecího vývaru nebo bujón
- 2 vařená kuřecí prsa, trhaná
- 4 jarní cibulky, nasekané
- 1/3 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 2 šálky fazolových klíčků
- šťáva z 1 limetky
- kapku Sriracha omáčky (nebo dle chuti)

Postup:
Rozehřejte olej ve velkém hrnci na střední teplotě. Orestujte cibulku, žampiony a česnek do měkka, asi 5 až 10 minut. Přidejte vodu, rýžové nudle a kuřecí vývar (bujón). Přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na minimum.

Přidejte kuřecí maso, jarní cibulku, koriandr a vařte dalších 5 minut. Polévku dejte do servírovacích misek a podávejte s limetkovou šťávou a omáčkou Sriracha.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz