Yakisoba Chicken
Klasické v Japonsku velice populární smažené nudle s kuřecím masem a sójovou omáčkou.
Suroviny:
- 1/2 čajové lžičky sezamového oleje
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 2 polévkové lžíce chilli pasty
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 4 kuřecí prsa bez kůže nakrájeného na tenké plátky
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1/2 hrubě nasekaného zelí
- 2 hrubě nasekané mrkve
- nudle
Postup:
Ve velké pánvi nakombinujte sezamový a řepkový olej, přidejte chilli pastu a smíchejte dohromady, poté přidejte česnek a smažte asi 30 sekund, následně vložte nakrájená kuřecí prsa a nalijte do pánve sójovou omáčku, smažte asi 5 minut dokud nebude kuře hotové. Odstraňte směs z pánve. odložte stranou a udržujte v teple.
Do vyprázdněné pánve zkombinujte cibuli, zelí a mrkev - míchejte dokud zelí nezačne vadnout asi 2-3 minuty poté do pánve zpátky vlijte již hotovou směs a přidejte vařené nudle, vše pořádně promíchejte a můžete servírovat.
Dobrou chuť.
