Hovězí s hráškem

Mladé hrachové lusky umí při správné přípravě udělat v jídle mnoho parády. Když se řekne „Hovězí s hráškem“, možná si představíte dušené kostky masa a sterilovaný hrášek. Když se ale řekne „Hovězí s hráškem PO ASIJSKU“, dostává takové jídlo docela nový rozměr. Mrkněte na náš nový recept a objevte nové chutě i kouzlo hrachových lusků.

Suroviny:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíci hnědého cukru
- ½ lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 1 lžíci mletého česneku
- 1 lžíci nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 0,5 kg hovězího steaku nakrájeného na nudličky
- 2 šálky hrachových lusků

Postup:
V menší misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr a kukuřičný škrob. Dejte stranou.

Rozpalte olej ve wok pánvi na střední teplotě. Restujte zázvor s česnekem po dobu 30 vteřin. Přidejte hovězí maso a restujte 2 minuty, dokud maso nezhnědne. Přidejte hrachové lusky a restujte další 3 minuty. Přidejte připravenou směs, přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na minium a vařte dokud omáčka nezhoustne.

Můžete ozdobit jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz