Banány jsou pro asijský kontinent absolutní přirozeností. Nikoho tedy nepřekvapí, že se staly součástí mnohých receptů. Mezi jejich specialitu rozhodně patří banány smažené. Vyzkoušejte je i u vás doma! Jsou to v podstatě takové „sladké závitky“, které budou z talířů mizet závodní rychlostí.
Suroviny:
- olej na smažení
- 1/4 šálku hnědého cukru nebo dle chuti
- 6 banánů, podélně rozkrojené a překrojené příčně na čtvrtky
- 24 obalů na závitky (lumpia wrapper)
- 1 lžíce vody nebo dle potřeby
Postup:
Rozpalte olej ve fritéze nebo hluboké pánvi na 175°C.
Hnědý cukr nasypte do misky, každou čtvrtku banánu obalte v cukru. Obalenou čtvrtku banánu zabalte do obalu na závitky. Okraj rolky přilepte prstem namočeným ve vodě. Takto zabalte všechny čtvrtky banánu.
V rozpáleném oleji smažte rolky do zlatova, cca 5 min.