Kambodžský tapiokovo-banánový pudink

Objevili jste už kouzlo tapioky? Dnes přinášíme z asijského kontinentu recept na tapiokový pudink. Svůj původ má v Kambodži a skvěle chutná teplý i studený. Tenhle dezert budou milovat všichni členové rodiny, tak se do něj pusťte, ať si můžete co nejdříve pochutnat.

Suroviny (6 porcí):

  • půl šálku tapiokových perel
  • 7 šálků vody
  • 5 středně zralých banánů, nakrájených na plátky
  • 1/4 lžičky soli
  • půl šálku bílého cukru
  • 3/4 šálku kokosového mléka
  • ovoce dle chuti

Postup:

Vlijte 2 šálky vody do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte v mikrovlnné troubě dokud se voda nezahřeje, asi 2 minuty. Přidejte tapioku a nechte 10 minut stát. Sceďte. Zbude vám kašovitá louže tapioky.

Zbylou vodu (5 šálků) nalijte do hrnce a přidejte scezenou tapioku. Přiveďte k varu a vařte, tak dlouho, dokud tapioka nezačne zprůhledňovat. Často míchejte, aby se tapioka nepřilepila.

Když je tapioka průhledná, vmíchejte banány, cukr a sůl. Za častého míchání vařte dalších 10 až 15 minut. Stáhněte hrnec z vařiče a vmíchejte kokosové mléko, dobře rozmíchejte. Tapiokové perly budou viditelné a pudink bude mít konzistenci husté polévky. Ochutnejte a podle potřeby upravte cukr.

Ochlaďte na pokojovou teplotu, před podáváním znovu promíchejte. Ozdobte ovocem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz