Zelný salát

Hledáte tipy ze své oblíbené asijské kuchyně? Vsaďte na japonský zelný salát! Hodí se témeř ke všemu, dá se připodobnit k oblíbenému coleslawu, ale svůj asijský původ rozhodně nezapře. Připravte si ho doma a uvidíte sami, jestli se do něj taky zamilujete.

Suroviny:

  • půlka hlávky zelí, zbavená košťálu a nakrájená
  • svazek zelené cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálek mandlových plátků
  • 1/4 šálku pražených sezamových semínek

Zálivka:

  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře

Postup:

V míse smíchejte zelí, cibulku, mandle a sezamová semínka.

Připravte dresink - v malé misce šlehejte sezamový olej, ocet, cukr, česnek, zázvor, sůl a pepř, dokud se cukr nerozpustí.

Připravenou směs přelijte dresinkem, dobře promíchejte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz