Kuřecí na karamelu

Kuřecí na karamelu

Suroviny:
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- špetka mletého černého pepře (podle chuti)
- 1,5 kg kuřecích stehen či křídel
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce rybí omáčky
- ½ lžíce bílého cukru
- 3 lžičky rýžového octa
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 5 stroužků česneku, pasírovaný
- 2 ks papriček jalapeňo, nakrájené na plátky

Postup:
Smíchejte cukr, rybí omáčku a černý pepř a vložte kuře do marinády. Dejte stranou na 10 minut.

V misce smíchejte vodu, rybí omáčku, cukr a rýžový ocet. Dejte karamelovou směs stranou.

Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a vložte kuřecí maso a opékejte asi 5 minut kůží nahoru, dokud nezhnědne a není do křupava. Otočte a opékejte, dokud kůže není lehce spálená, dalších asi 5 minut. Vyjměte kuře z pánve a dejte jej na talíř.

Přidejte do pánve zbývající 2 lžíce oleje a opečte česnek po dobu 30 sekund. Vraťte kuře na pánev a přidejte karamelovou směs. Snižte teplotu a nechte připravovat, dokud kuře již od kosti není růžové. Karamelová omáčka by se měla zbarvit do jantarové. Přidejte jalapeňos a vařte ještě jednu minutu.

Kuřecí na karamelu_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení