Kuřecí na karamelu

Kuřecí na karamelu

Suroviny:
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- špetka mletého černého pepře (podle chuti)
- 1,5 kg kuřecích stehen či křídel
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce rybí omáčky
- ½ lžíce bílého cukru
- 3 lžičky rýžového octa
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 5 stroužků česneku, pasírovaný
- 2 ks papriček jalapeňo, nakrájené na plátky

Postup:
Smíchejte cukr, rybí omáčku a černý pepř a vložte kuře do marinády. Dejte stranou na 10 minut.

V misce smíchejte vodu, rybí omáčku, cukr a rýžový ocet. Dejte karamelovou směs stranou.

Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a vložte kuřecí maso a opékejte asi 5 minut kůží nahoru, dokud nezhnědne a není do křupava. Otočte a opékejte, dokud kůže není lehce spálená, dalších asi 5 minut. Vyjměte kuře z pánve a dejte jej na talíř.

Přidejte do pánve zbývající 2 lžíce oleje a opečte česnek po dobu 30 sekund. Vraťte kuře na pánev a přidejte karamelovou směs. Snižte teplotu a nechte připravovat, dokud kuře již od kosti není růžové. Karamelová omáčka by se měla zbarvit do jantarové. Přidejte jalapeňos a vařte ještě jednu minutu.

Kuřecí na karamelu_web