Od 29.7 do 2.8. máme dovolenou. Vaše objednávky budou expedovány po 5. srpnu.

Kuře na černém pepři

A zase to kuře. Snad žádná jiná kuchyně nenabízí víc variací na kuřecí maso, než ta asijská. Dnes jsme pro vás z tohoto nekonečného seznamu vybrali kuřecí maso s omáčkou z černého pepře, jejíž chuť si nedovedete představit, dokud neochutnáte. Jakmile si jej ale dáte poprvé, už nikdy nebudete chtít jiné. 

Suroviny (4 porce):

Na maso:

  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
  • 1 lžíce Shaoxing
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 450 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže, nakrájených na malé kousky

Na omáčku:

Na smažení:

  • 3 lžíce rostlinného oleje, rozdělené
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
  • 1 šálek zelené papriky, nakrájené na malé kousky
  • 1 šálek bílé cibule, nakrájené na kostičky

Postup:

Ve velké míse smíchejte kukuřičný škrob, sójovou omáčku, víno Shaoxing a pepř. Směs bude docela hustá. Přidejte kuřecí maso, dobře promíchejte, aby se maso obalilo směsí. Nechte stát 15 minut při pokojové teplotě.

Na omáčku smíchejte v misce kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, víno Shaoxing, sójovou omáčku, vodu, kukuřičný škrob a pepř.

Na pánvi zahřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Přidejte maso a smažte dokud nezhnědne, cca 5 minut. Vyjměte maso z pánve.

Do pánve přidejte zbývající lžíci oleje. Přidejte česnek a zázvor, za stálého míchání smažte, dokud se nerozvoní, cca 30 sekund. Přidejte papriku a cibuli, za stálého míchání smažte do křupava, cca 2 až 3 minuty.

Přidejte do pánve omáčku a vařte dokud omáčka nezhoustne, 2 až 3 minuty. Vraťte do pánve maso a míchejte, dokud vše nebude pokryté omáčkou.  Podávejte s rýží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz