Od 29.7 do 2.8. máme dovolenou. Vaše objednávky budou expedovány po 5. srpnu.

Bún bò Nam Bộ

Ještě před pár lety by většina lidí vůbec netušila, co dostanou, když si objednají Bún bò Nam Bộ. Tenhle pokrm u nás ale zdomácněl hned, jak návštěvníci vietnamských restaurací zjistili, jak dobrý je. A jak je naším dobrým zvykem, přinášíme vám teď recept, abyste si mohli tuhle dobrotu připravit i u vás doma.

Suroviny:
-
500 g hovězího masa
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 1 lžíce nasekané citronové trávy
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 lžička kuřecího vývaru (nebo cukru)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 500 g rýžových nudlí
- ½ šálku nakládané daikon (bílá ředkev) a mrkve, nakrájené na proužky
- 4 lžíce dokřupava osmažené cibule šalotky
- 4 lžíce pražených arašídů, drcené
- salát z čerstvé máty, listového salátu, perily a koriandru (omyté a nahrubo nakrájené)
- 200 g fazolových klíčků

Postup:
V míse smíchejte hovězí maso, ústřicovou omáčku, polovinu česneku, citronovou trávu, sůl, pepř, kuřecí vývar, a 1 lžíci oleje. Promíchejte a nechte marinovat alespoň 15 minut.

Ve wok pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a zbytek česneku a restujte, dokud nezačne vonět. Poté přidejte marinované hovězí a restujte na vysoké teplotě, dokud maso zcela nezhnědne.

Uvařte rýžové nudle a vložte je do misky. Nahoru dejte hovězí maso, salát z čerstvých bylinek, daikon a mrkev, fazolové klíčky, restovanou cibulku a pražené arašídy.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz