Ještě před pár lety by většina lidí vůbec netušila, co dostanou, když si objednají Bún bò Nam Bộ. Tenhle pokrm u nás ale zdomácněl hned, jak návštěvníci vietnamských restaurací zjistili, jak dobrý je. A jak je naším dobrým zvykem, přinášíme vám teď recept, abyste si mohli tuhle dobrotu připravit i u vás doma.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce nasekaného česneku
- 1 lžíce nasekané citronové trávy
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 lžička kuřecího vývaru (nebo cukru)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 500 g rýžových nudlí
- ½ šálku nakládané daikon (bílá ředkev) a mrkve, nakrájené na proužky
- 4 lžíce dokřupava osmažené cibule šalotky
- 4 lžíce pražených arašídů, drcené
- salát z čerstvé máty, listového salátu, perily a koriandru (omyté a nahrubo nakrájené)
- 200 g fazolových klíčků
Postup:
V míse smíchejte hovězí maso, ústřicovou omáčku, polovinu česneku, citronovou trávu, sůl, pepř, kuřecí vývar, a 1 lžíci oleje. Promíchejte a nechte marinovat alespoň 15 minut.
Ve wok pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a zbytek česneku a restujte, dokud nezačne vonět. Poté přidejte marinované hovězí a restujte na vysoké teplotě, dokud maso zcela nezhnědne.
Uvařte rýžové nudle a vložte je do misky. Nahoru dejte hovězí maso, salát z čerstvých bylinek, daikon a mrkev, fazolové klíčky, restovanou cibulku a pražené arašídy.