Japchae

Japchae

Suroviny:
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 jarní cibulky, nasekané
- 1 stroužek česneku, pasírovaný
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžička cukru
- ¼ lžičky černého pepře
- 0,5 kg hovězí svíčkové na tenké plátky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- ½ šálku mrkve na tenké plátky
- 1/3 šálku plátků bambusových výhonků
- napa zelí nakrájené na kousky
- 2 šálky nasekaného čerstvého špenátu
- skleněné nudle namočené v teplé vodě
- 2 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- ¼ lžičky černého pepře

Postup:
Ve velké misce smíchejte 1 polévkovou lžíci sojové omáčky, sezamový olej, jarní cibulku, česnek, sezamová semínka, 1 lžičku cukru a 1/4 lžičky pepře. Vmíchejte plátky hovězího masa a marinujte při pokojové teplotě po dobu 15 minut.

Rozpalte wok pánev na střední teplotu a pokapejte olejem. Vložte hovězí maso a rovnoměrně orestujte (dohněda). Přidejte mrkev, bambusové výhonky, napa zelí a špenát. Dále přidejte nudle 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci cukru, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Snižte teplotu a připravujte do prohřátí.

Japchae_AF_web