Kuře Punjabi

Milujete indickou kuchyni? Připravte si doma Kuře Punjabi! Náš nový recept vás přenese přímo do srdce indického regionu Punjab. Šťavnaté kuřecí maso marinované v jogurtu s garam masalou, kurkumou a koriandrem se vaří v bohaté rajčatové omáčce se smetanou. Výsledkem je harmonická kombinace chutí, kterou je opravdu snadné si zamilovat. Pak už stačí jen přidat rýži basmati nebo čerstvé naan placky. Přejeme pohodově vaření a dobrou chuť.

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • 8 kuřecích stehen (nebo dle volby křídla)
  • 1 čajová lžička semínek kmínu
  • 1 cibule, najemno nasekaná
  • 5 stroužků česneku, pasírovaných
  • 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 1 malé rajče, nahrubo nasekané
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce garam masaly
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička soli nebo podle chuti
  • 1 chilli paprička serrano, namletá
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálek nasekaného čerstvého koriandru

Postup:

Ve velkém hrnci na středním ohni rozpalte olej a ghí máslo. Nasypte kmínová semínka a restujte.

Přidejte nakrájenou cibuli, restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí. Přidejte česnek a zázvor, pokračujte v restování ještě asi 5 minut.

Přimíchejte nasekané rajče, rajčatový protlak, garam masalu, kurkumu, sůl, papričku serrano a vodu. Duste 5 minut, do omáčky vložte kuře a jemně promíchejte. Zakryjte pokličkou a snižte teplotu. Vařte asi 40 minut, dokud kuře není hotové. Ozdobte koriandrem.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz