Milujete indickou kuchyni? Připravte si doma Kuře Punjabi! Náš nový recept vás přenese přímo do srdce indického regionu Punjab. Šťavnaté kuřecí maso marinované v jogurtu s garam masalou, kurkumou a koriandrem se vaří v bohaté rajčatové omáčce se smetanou. Výsledkem je harmonická kombinace chutí, kterou je opravdu snadné si zamilovat. Pak už stačí jen přidat rýži basmati nebo čerstvé naan placky. Přejeme pohodově vaření a dobrou chuť.
Suroviny:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 8 kuřecích stehen (nebo dle volby křídla)
- 1 čajová lžička semínek kmínu
- 1 cibule, najemno nasekaná
- 5 stroužků česneku, pasírovaných
- 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
- 1 malé rajče, nahrubo nasekané
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce garam masaly
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 1 čajová lžička soli nebo podle chuti
- 1 chilli paprička serrano, namletá
- 1 šálek vody
- ¼ šálek nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
Ve velkém hrnci na středním ohni rozpalte olej a ghí máslo. Nasypte kmínová semínka a restujte.
Přidejte nakrájenou cibuli, restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí. Přidejte česnek a zázvor, pokračujte v restování ještě asi 5 minut.
Přimíchejte nasekané rajče, rajčatový protlak, garam masalu, kurkumu, sůl, papričku serrano a vodu. Duste 5 minut, do omáčky vložte kuře a jemně promíchejte. Zakryjte pokličkou a snižte teplotu. Vařte asi 40 minut, dokud kuře není hotové. Ozdobte koriandrem.