Kuře Punjabi

Kuře Punjabi

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • 8 kuřecích stehen (nebo dle volby křídla)
  • 1 čajová lžička semínek kmínu
  • 1 cibule, najemno nasekaná
  • 5 stroužků česneku, pasírovaných
  • 2 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
  • 1 malé rajče, nahrubo nasekané
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce garam masaly
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička soli nebo podle chuti
  • 1 chilli paprička serrano, namletá
  • 1 šálek vody
  • ¼ šálek nasekaného čerstvého koriandru

Postup:

Ve velkém hrnci na středním ohni rozpalte olej a ghí máslo. Nasypte kmínová semínka a restujte.

Přidejte nakrájenou cibuli; restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí. Přidejte česnek a zázvor; pokračujte v restování ještě asi 5 minut.

Přimíchejte nasekané rajče, rajčatový protlak, garam masalu, kurkumu, sůl, papričku serrano a vodu; dusíme 5 minut. Vložte kuře do omáčky a jemně promíchejte. Zakryjte pokličkou a snižte na střední teplotu. Vařte asi 40 minut, dokud kuře není hotové. Ozdobte koriandrem.

Kuře Punjabi_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení