Kuře Shoyu
Kuře Shoyu
Suroviny:
- 1 šálek sójové omáčky
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 šálek vody
- 4 stroužky česneku, pasírovaného
- 1 cibule, nasekaná
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 1 polévková lžíce mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce sušeného oregana
- 1 lžička drcených paprikových vloček (volitelně)
- 1 lžička mletého kajenského pepře (volitelně)
- 1 lžička mleté papriky (volitelně)
- 2,5 kg kuřecích stehen bez kůže
- nasekaná jarní cibulka
Postup:
Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, vodu, česnek, cibuli, zázvor, černý pepř, oregano, paprikové vločky, kajenský pepř a papriku. Přidejte kuřecí stehna a rovnoměrně promíchejte. Mísu zakryjte nechte marinovat v lednici po dobu alespoň 1 hodiny.
Předehřejte troubu. Vyndejte kuřecí stehna z marinády a vložte na pekáč. Zbylou marinádou kuřecí polijte. Pečte cca 30 až 35 minut.
Nakonec ozdobte jarní cibulkou.
Možná je také varianta marinované kuře dát na gril. Kuřecí kousky je nutné grilovat cca 15 minut z každé strany.