Tikka Masala

Tikka Masala

Suroviny:
- 1 šálek jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky čerstvého mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky kajenského pepře
- 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
- 1 lžička soli nebo podle chuti
- 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky
- 4 dlouhé špejle
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, pasírovaný
- 1 jalapeňo paprička, nasekaná najemno
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička soli nebo podle chuti
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 šálek vysokoprocentní smetany
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru

Postup:
Ve velké míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, 2 lžičky kmínu, skořici, kajenský pepř, černý pepř, zázvor a sůl. Vmíchejte kuřecí maso, přikryjte a dejte do chladu alespoň na 1 hodinu.

Předehřejte grill. Lehce naolejujte rošt grilu. Na špejle dejte marinované kuřecí kousky a grilujte asi 5 minut z každé strany.

Roztavte máslo ve velké pánvi na mírném ohni. Restujte česnek a jalapeňo papričku po dobu 1 minuty. Ochuťte 2 lžičkami kmínu, paprikou a 1 lžičkou soli. Přimíchejte rajčatovou omáčku a smetanu. Vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne asi 20 minut. Přidejte grilované kuře a nechte 10 minut povařit. Před servírováním ozdobte čerstvým koriandrem.

Tikka Masala_web