Tikka Masala

Tikka Masala

Suroviny:
- 1 šálek jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky čerstvého mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky kajenského pepře
- 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
- 1 lžička soli nebo podle chuti
- 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky
- 4 dlouhé špejle
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, pasírovaný
- 1 jalapeňo paprička, nasekaná najemno
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička soli nebo podle chuti
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 šálek vysokoprocentní smetany
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru

Postup:
Ve velké míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, 2 lžičky kmínu, skořici, kajenský pepř, černý pepř, zázvor a sůl. Vmíchejte kuřecí maso, přikryjte a dejte do chladu alespoň na 1 hodinu.

Předehřejte grill. Lehce naolejujte rošt grilu. Na špejle dejte marinované kuřecí kousky a grilujte asi 5 minut z každé strany.

Roztavte máslo ve velké pánvi na mírném ohni. Restujte česnek a jalapeňo papričku po dobu 1 minuty. Ochuťte 2 lžičkami kmínu, paprikou a 1 lžičkou soli. Přimíchejte rajčatovou omáčku a smetanu. Vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne asi 20 minut. Přidejte grilované kuře a nechte 10 minut povařit. Před servírováním ozdobte čerstvým koriandrem.

Tikka Masala_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení