Rajma

Rajma

Suroviny:
- 2 plechovky červených fazolí
- voda
- ¼ lžičky mleté kurkumy
- sůl (podle chuti)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 3 rajčata, nakrájená
- 1 cibule, nasekaná
- kousek nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
- 2 stroužky česneku, nasekaný
- 1 lžička kmínu (semínka)
- 2 lžičky garam masaly
- 2 lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky chilli prášku
- ¼ lžičky koření asafoetida (tzv. čertovo lejno) – není-li k dispozici možno jako alternativu přidat více česneku a cibule
- 2 lžičky tvarohu (nebo bílý jogurt)
- čerstvý koriandr, jemně nasekaný

Postup:
Vložte fazole do větší nádoby, zalijte chladnou vodou a nechte odstát cca 8 hodin. Poté přeceďte a opláchněte.

Do tlakového hrnce dejte fazole, kurkumu a sůl. Přilijte dostatek vody tak, aby byly fazole ponořené. Přikryjte víkem a vařte cca 20 minut do změknutí fazolí, poté uvolněte tlak.

Rozpalte olej na pánvi na středním ohni. Vložte rajčata, cibuli, zázvor, česnek a kmín a osmahněte cca 2 až 4 minuty.

Přidejte garam masalu, mletý koriandr, chilli prášek a asafoetidu. Nechce slabě vřít cca 2 minuty. Vložte fazole a tvaroh a nechte ještě chvíli vřít, cca 5 minut.

Můžete přimíchat čerstvý koriandr do směsi nebo jej použít na ozdobení. Podávejte s rýží.

rajma_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení