Kimchi salát

Podzim si žádá prevenci, bacily kolem pořádně řádí a my se jim nejraději bráníme přírodní cestou. Své o tom ví Korejci, kteří už dlouhá léta sází na kimchi. Pojďme si společně připravit kimchi salát a zatočit tak se všemi nemocemi, které by se o nás chtěly pokoušet. O tom, že samozřejmě taky skvěle chutná, vám nemusíme vyprávět, však si to vyzkoušíte sami.

Suroviny:
- 1 kg pekingského zelí
- ½ šálku soli (mořská / košer)
- voda
- 2 nasekané jarní cibulky
- 2 větší mrkve, oloupané a na tenké nudličky
- 2 lžíce chilli prášku
- 4 stroužky česneku (dle chuti možno i více)
- 1 lžička čerstvého strouhaného kořenu zázvoru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce bílé miso pasty
- sezamová semínka (dle chuti)

Postup:
Nakrájejte zelí na kostičky a dejte do mísy spolu s mrkví. Posypte solí, promíchejte a prohněťte. Přelijte vodou, tak, aby bylo vše ponořeno a nechte uležet alespoň hodinu a půl.

Vložte směs do síta a lehce propláchněte, dokud není zelí slané tak akorát. Do kuchyňského robota vložte jarní cibulku, česnek, zázvor, miso pastu, chilli prášek a rybí omáčku a rozmixujte na kaši.

Můžete část nakrájené jarní cibulky ponechat stranou a smíchat s nasoleným zelím. Rozmixovanou směsí přelijte zelí a perfektně promíchejte tak, aby každý kousek nasákl. 

Vložte do zavařovacích sklenic a nechte uležet při pokojové teplotě 2 až 3 dny. Můžete posypat sezamovými semínky.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz