Kimchi salát

Kimchi salát

Suroviny:
- 1 kg pekingského zelí
- ½ šálku soli (mořská / košer)
- voda
- 2 nasekané jarní cibulky
- 2 větší mrkve, oloupané a na tenké nudličky
- 2 lžíce chilli prášku
- 4 stroužky česneku (dle chuti možno i více)
- 1 lžička čerstvého strouhaného kořenu zázvoru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce bílé miso pasty
- sezamová semínka (dle chuti)

Postup:
Nakrájejte zelí na kostičky a dejte do mísy spolu s mrkví. Posypte solí, promíchejte a prohněťte. Přelijte vodou, tak, aby bylo vše ponořeno a nechte uležet alespoň hodinu a půl.

Vložte směs do síta a lehce propláchněte, dokud není zelí slané tak akorát. Do kuchyňského robota vložte jarní cibulku, česnek, zázvor, miso pastu, chilli prášek a rybí omáčku a rozmixujte na kaši.

Můžete část nakrájené jarní cibulky ponechat stranou a smíchat s nasoleným zelím. Zelí přelijte rozmixovanou směsí a perfektně promíchejte, tak, aby každý kousek nasákl. Můžete posypat sezamovými semínky

Vložte do zavařovacích sklenic a nechte uležet při pokojové teplotě 2 až 3 dny. Můžete posypat sezamovými semínky.

kimchi salát_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení