Khoresh Fesenjan s mandlemi

Khoresh Fesenjan s mandlemi

Suroviny:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 700 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 cibuli na tenké plátky
- 250 g mandlí rozemletých najemno
- 1 čajovou lžičku soli
- 4 šálky šťávy z granátového jablka (může být džus či kompot)
- ½ čajové lžičky mletého kardamomu (možno použít kari)
- 2 polévkové lžíce cukru

Postup:
Rozpalte olivový olej na velké pánvi. Vložte kuřecí maso a cibuli a smažte asi 20 minut s občasným mícháním. Přimíchejte mandle, sůl, šťávu z granátového jablka a kardamom. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a přikryjte pokličkou. Vařte cca 1,5 hodiny s občasným mícháním.

Pokud omáčka příliš zhoustne, přidejte ¼ šálku horké vody. Přidejte cukr, případně dokořeňte dle potřeby a povařte dalších 30 minut.

Můžete ozdobit kousky mandlí.

Khoresh Fesenjan_free_2_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení