Dak Dori Tang

Dak Dori Tang

Suroviny:
- 1 kg kuřecích paliček
- 2 velké brambory nakrájené na velké kousky (nebo více dle chuti)
- 2 mrkve, nakrájené na kousky
- 1 velké cibule, nakrájené na kousky
- 4 stroužky česneku, drcený
- ¼ šálku vody
- ½ šálku sójové omáčky
- 2 lžíce bílého cukru
- 3 lžíce gochujang (Korejská chilli pasta)

Postup:
Ve velkém hrnci na mírném ohni smíchejte kuře, brambory, mrkev, cibuli, cukr a česnek. Přelijte vodou a sójovou omáčkou a přimíchejte cukr a chilli pastu.

Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte cca 45 minut, dokud zelenina nebude měkká a omáčka nezhoustne.

Při podávání můžete ozdobit jarní cibulkou či sezamovými semínky.

 Obrázek článku