Thajská kokosová polévka

Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.

 Suroviny (8 porcí):

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stonek čerstvé citronové trávy, namletý
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g hub shiitake nakrájených na plátky
  • 400 g středních krevet, oloupaných 
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru

Postup:

V hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Přidejte zázvor, citronovou trávu a kari pastu a míchejte v rozehřátém oleji 1 minutu. Směs za stálého míchání pomalu zalévejte kuřecím vývarem. Vmíchejte rybí omáčku a hnědý cukr, duste 15 minut. Vmíchejte kokosové mléko a houby, vařte a míchejte, dokud houby nezměknou, asi 5 minut. Přidejte krevety, vařte, dokud nebudou průsvitné, asi 5 minut. Vmíchejte limetkovou šťávu, dochuťte solí, ozdobte koriandrem.

 Tip: Místo krevet zkuste použít tofu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení