Thajská kokosová polévka

Může být něco víc thajského, než kokosová polévka? Tuhle jsme si oblíbili my a chceme se s vámi podělit o recept, který se snadno stane nedílnou součástí vaší domácí kuchařky.

 Suroviny (8 porcí):

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stonek čerstvé citronové trávy, namletý
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g hub shiitake nakrájených na plátky
  • 400 g středních krevet, oloupaných 
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru

Postup:

V hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Přidejte zázvor, citronovou trávu a kari pastu a míchejte v rozehřátém oleji 1 minutu. Směs za stálého míchání pomalu zalévejte kuřecím vývarem. Vmíchejte rybí omáčku a hnědý cukr, duste 15 minut. Vmíchejte kokosové mléko a houby, vařte a míchejte, dokud houby nezměknou, asi 5 minut. Přidejte krevety, vařte, dokud nebudou průsvitné, asi 5 minut. Vmíchejte limetkovou šťávu, dochuťte solí, ozdobte koriandrem.

 Tip: Místo krevet zkuste použít tofu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz