Okurková sezóna je skvělá věc! Že už nevíte, co s okurkami dělat? Omrkněte náš nový recept, který vás naladí na korejské chutě s pár surovinami.
Suroviny:
- 1 až 2 lžíce pražených sezamových semínek
- 2 lžíce gochujang (korejská chilli omáčka)
- 1/4 šálku bílého octa
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 zelená cibulka, nakrájená
- 1 okurka, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na plátky
Postup:
Do mísy dejte pražená sezamová semínky, gochujang, ocet, sezamový olej a cibulku. Vše dobře prošlehejte. Přidejte okurku, vše promíchejte, tak aby okurka byla pokrytá zálivkou.
Tip: Místo okurky můžete použít hlávkový salát.