Sečuán, místo, které by na mapě mnozí ani nenašli, ale o pokrmech z této oblasti už určitě slyšeli. Sečuán znamená v překladu "krajina Čtyř řek", které těmito údolími stékají na jih a zavlažují stále bujně zelenou vrchovinu. A právě tady místní pěstovali chilli papričky do pokrmů světoznámé sečuánské kuchyně už od pradávna. Tím končí naše vzdělávací okénko a zveme vás na pokrm, který si dozajista zamilujete. Připravte si s námi Sečuánské kuřecí nudličky.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa nakrájené na kostičky
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku, nesekané
- 5 lžic sójové omáčky
- 1 ½ lžíce bílého vinného octa
- ¼ šálku vody
- 1 lžička bílého cukru
- 3 jarní cibulky, nasekané
- 1/8 lžičky kajenského pepře
Postup:
Vložte kuřecí prsa do mísy, posypte kukuřičným škrobem a promíchejte tak, aby se všechno maso obalilo.
Rozpalte olej ve wok pánvi na středním ohni. Stálým mícháním osmahněte kuřecí kousky spolu s česnekem, dokud maso lehce nezhnědne. Přidejte sójovou omáčku, ocet, cukr a vodu. Přikryjte pokličkou a nechte připravovat 3 až 5 minut, dokud není maso zcela hotové (již není uvnitř růžové).
Přimíchejte jarní cibulku a kajenský pepř. Nechte na ohni nezakryté další 2 minuty.
Podávejte s rýží.