Teriyaki vepřová panenka

Teriyaki vepřová panenka

Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kg vepřové panenky
- ½ šálku teriyaki omáčky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- ¼ šálku hnědého cukru
- 4 stroužky česneku, nasekaný
- 3 čerstvé chilli papričky, jemně nasekané
- ½ velké cibule, nakrájená
- ¼ lžičky černého pepře

Postup:
Rozpalte olivový olej na pánvi na středním ohni. Osmahněte maso z každé strany, celkove po dobu cca 10 minut. Mezitím smíchejte teriyaki omáčku, kuřecí vývar a cukr v misce. Přidejte česnek, chilli papričku, cibuli a černý pepř.

Vložte maso do hrnce pro pomalé vaření (tzv. pomalý hrnec) a přelijte teriyaki směsí. Připravujte na nízké teplotě asi 4 hodiny. Během přípravy můžete 2-3 x maso otočit.

Vyjměte maso z hrnce a nechte před krájením cca 5 minut odpočinout. Je-li to potřeba, můžete před podáváním plátky polít omáčkou.

teriyaki vepřové_web