Teriyaki vepřová panenka

Teriyaki vepřová panenka

Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kg vepřové panenky
- ½ šálku teriyaki omáčky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- ¼ šálku hnědého cukru
- 4 stroužky česneku, nasekaný
- 3 čerstvé chilli papričky, jemně nasekané
- ½ velké cibule, nakrájená
- ¼ lžičky černého pepře

Postup:
Rozpalte olivový olej na pánvi na středním ohni. Osmahněte maso z každé strany, celkove po dobu cca 10 minut. Mezitím smíchejte teriyaki omáčku, kuřecí vývar a cukr v misce. Přidejte česnek, chilli papričku, cibuli a černý pepř.

Vložte maso do hrnce pro pomalé vaření (tzv. pomalý hrnec) a přelijte teriyaki směsí. Připravujte na nízké teplotě asi 4 hodiny. Během přípravy můžete 2-3 x maso otočit.

Vyjměte maso z hrnce a nechte před krájením cca 5 minut odpočinout. Je-li to potřeba, můžete před podáváním plátky polít omáčkou.

teriyaki vepřové_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení