UPOZORNĚNÍ: Z důvodů velkého přetížení přepravních společností se můžou prodlužovat dodací doby objednávek.

Japonské Curry

Japonské Curry

Suroviny:

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje nebo více podle potřeby
  • 1 kg hovězího masa, nakrájené na kostky
  • 3 cibule, na čtvrtky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 ½ čajové lžičky worcestrové omáčky
  • 1 špetka kajenského pepře nebo podle chuti
  • voda
  • 4 mrkve, nakrájené na kousky
  • 1 kostka kuřecího bujonu (volitelně)
  • 3 střední brambory, nakrájené na kousky
  • 1 ½ nádoby Japonský kari pasty

Postup:

Rozpalte olej v hrnci na středně vysoké teplotě. Přidejte hovězí maso a restujte jej do hněda, 5 až 7 minut. Přidejte cibuli a nechte asi 3 minuty. Přidejte kečup a worcestrovou omáčku. Promíchejte. Přidejte kajenský pepř. Nalijte vodu tak, aby pokryla směs asi o 3-4 cm. Přidejte mrkev a bujón.

Duste po dobu 30 minut. Přidejte brambory. Vmíchejte kari. Pokračujte ve vaření asi ještě 30 minut, dokud nebudou hovězí maso a zelenina jemné.

Japonské Curry_web