Kimchijeon

Milovníci kimchi, zbystřete. Možná to pro vás nebude žádná novinka, ale možná jste o korejské specialitě s názvem Kimchijeon ještě neslyšeli. Kimchi palačinka, někdy také označovaná jako kimchi-jeon se vyrábí především z nakrájeného kimchi, mouky a někdy i jiné zeleniny. Často se přidává i maso a variacím se meze nekladou. Na začátek třeba vyzkoušejte náš recept.

Suroviny (4 porce - 8 palačinek):

Těsto

  • 1 šálek kimchi, scezené a nakrájené
  • 1/2 šálku šťávy z kimchi
  • 1 šálek mouky
  • 2 vejce
  • 1 zelená cibulka, nakrájená
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • sůl podle chuti

Omáčka

Postup:

V míse smíchejte kimchi, kimchi šťávu, mouku, vejce a zelenou cibulku.

Ve velké pánvi zahřejte rostlinný olej na střední teplotu. Naběračkou naberte těsto do pánve a rovnoměrně rozetřete. Palačinky smažte, dokud neztuhnou a lehce nezhnědnou, během smažení jednou otočte. Smažte 3 až 5 minut na každé straně. Podle chuti dochutíme solí.

Smíchejte rýžový ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, vločky chilli papričky a opečená sezamová semínka.

Palačinky podávejte horké spolu s omáčkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz