Kimchijeon

Milovníci kimchi, zbystřete. Možná to pro vás nebude žádná novinka, ale možná jste o korejské specialitě s názvem Kimchijeon ještě neslyšeli. Kimchi palačinka, někdy také označovaná jako kimchi-jeon se vyrábí především z nakrájeného kimchi, mouky a někdy i jiné zeleniny. Často se přidává i maso a variacím se meze nekladou. Na začátek třeba vyzkoušejte náš recept.

Suroviny (4 porce - 8 palačinek):

Těsto

  • 1 šálek kimchi, scezené a nakrájené
  • 1/2 šálku šťávy z kimchi
  • 1 šálek mouky
  • 2 vejce
  • 1 zelená cibulka, nakrájená
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • sůl podle chuti

Omáčka

Postup:

V míse smíchejte kimchi, kimchi šťávu, mouku, vejce a zelenou cibulku.

Ve velké pánvi zahřejte rostlinný olej na střední teplotu. Naběračkou naberte těsto do pánve a rovnoměrně rozetřete. Palačinky smažte, dokud neztuhnou a lehce nezhnědnou, během smažení jednou otočte. Smažte 3 až 5 minut na každé straně. Podle chuti dochutíme solí.

Smíchejte rýžový ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, vločky chilli papričky a opečená sezamová semínka.

Palačinky podávejte horké spolu s omáčkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení