Prawn Nasi Goreng

Nechte se zlákat chutí Indonésie v podobě krevet, zeleniny a rýže.  Tento pokrm je snadný na přípravu a oblíbený napříč generacemi.

Suroviny (2 porce):

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 mrkev nakrájená
  • 8 zelených cibulek, nakrájených na plátky
  • 1 stroužek česneku prolisovaný
  • 2 šálky vařené rýže
  • 0,25 kg vařených krevet
  • 2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané

 

Postup:

Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na středním ohni. Vlijte rozšlehané vejce do pánve tak, aby pokrylo povrch pánve. Po 30 sekundách vejce otočte a smažte dalších 20 sekund. Vyjměte vejce z pánve a až bude dostatečně chladné, aby se s ním dalo manipulovat, srolujte na prkénku. Svinuté vejce nakrájejte na tenké proužky a dejte stranou.

V malé misce smíchejte sójovou omáčku, kečup, hnědý cukr, sezamový olej a chilli omáčku, dejte stranou.

Zahřejte zbývající 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na pánvi nebo woku na středně vysokém ohni. Když je horký, přidejte cuketu, mrkev a zelenou cibulku. Míchejte a smažte tři minuty. Přidejte česnek, rýži, krevety a omáčku a dobře promíchejte.

Sundejte z ohně a ihned podávejte ozdobené vajíčkovými proužky a nasekanou pažitkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení