Vietnamské masové koule

Vietnamské masové koule

Suroviny:
- 700 g mletého masa (kuřecí, vepřové či hovězí)
- 2 stroužky česneku, pasírované
- 1 vaječný bílek
- 1 polévková lžíce rýžového vína
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- ½ čajové lžičky Worcestrové omáčky
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- ½ čajové lžičky cukru
- sůl a pepř dle chuti
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 2 polévkové lžíce nasekaného pórku
- 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých lístků máty
- 2 polévkové lžíce arašídů

Postup:
Předehřejte horkovzdušnou troubu (pro grilování, na 180 °C).

Ve velké míse smíchejte mleté maso, česnek, vaječný bílek, rýžové víno, sójovou omáčku, Worcestrovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sůl, pepř, kukuřičný škrob a sezamový olej.

Vytvořte směs, kterou zformujte do tvaru menších koulí. Koule umístěte na plech a vložte do trouby. Pečte cca 30 minut, dokud není maso hotové. Koule můžete před pečením umístit po 3 až 4 kusech na špejli a v průběhu pečení otáčet, aby se propeklo rovnoměrně.

Před servírováním posypejte pórkem, koriandrem, mátou a arašídy.

Vietnamské masové koule_web