Vietnamské masové koule

Vietnamské masové koule

Suroviny:
- 700 g mletého masa (kuřecí, vepřové či hovězí)
- 2 stroužky česneku, pasírované
- 1 vaječný bílek
- 1 polévková lžíce rýžového vína
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- ½ čajové lžičky Worcestrové omáčky
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- ½ čajové lžičky cukru
- sůl a pepř dle chuti
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 2 polévkové lžíce nasekaného pórku
- 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých lístků máty
- 2 polévkové lžíce arašídů

Postup:
Předehřejte horkovzdušnou troubu (pro grilování, na 180 °C).

Ve velké míse smíchejte mleté maso, česnek, vaječný bílek, rýžové víno, sójovou omáčku, Worcestrovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sůl, pepř, kukuřičný škrob a sezamový olej.

Vytvořte směs, kterou zformujte do tvaru menších koulí. Koule umístěte na plech a vložte do trouby. Pečte cca 30 minut, dokud není maso hotové. Koule můžete před pečením umístit po 3 až 4 kusech na špejli a v průběhu pečení otáčet, aby se propeklo rovnoměrně.

Před servírováním posypejte pórkem, koriandrem, mátou a arašídy.

Vietnamské masové koule_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení