Tom Yum Kung polévka

Ďábelsky ostrá Tom Yum s krevetami patří mezi deset nejznámějších thajských jídel. A nenechte se zmást množstvím surovin, příprava je velmi jednoduchá!


Ingredience:
• 1,5 l vody
Tom Yum pasta 
Chilli pasta 
• 5 kusů citrónových listů
• trs citrónové trávy
• jedna větší červená cibule
• krevety
• řapíkatý celer
• limetka
• sůl
rybí omáčka 
• chilli olej
• cherry rajčátka
• čerstvý koriandr
• 5 plátků galangalu nebo zázvoru
• žampióny nebo plechovka Straw mushrooms
• 3 čerstvé chilli papričky (doporučujeme přidat jen v případě, že chcete mít polévku opravdu hodně ostrou)

Příprava:
Nejdřív si připravíme zeleninu a houby. Rajčátka si nakrájíme na polovinu, galangal a citrónovou trávu na plátky, houby rozkrojíme na polovinu, chilli papričky a cibuli pokrájíme na malé kousky a řapíkatý celer na silnější plátky. Poté si oloupeme krevety.
Do vroucí vody dáme citrónové listy a vaříme cca 3 minuty. Přidáme lžičku soli, citrónovou trávu a galangal. Vše povaříme přibližně 5 minut. Poté přidáme 2 lžíce Tom Yum pasty a jednu lžíci chilli pasty, cibuli, koriandr a houby. Do polévky vymačkáme šťávu z limetky. Podle chuti přidáme chilli papričky.
Ke konci vaření přidáme oloupané krevety a nakrájený celer. Polévku dochutíme dvěma lžícemi rybí omáčky a lžící chilli oleje. Vše vaříme dalších 5 minut a polévka můžeme podávat.

tom-yum-kung-3335933_1920

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení