Tuňák v sezamu

Co by byla asijská kuchyně bez ryb? Jejich přípravu řeší s lehkostí a s ohledem na to, jak skvělé mohou být ryby i syrové. S naším receptem si dnes můžete připravit tuňáka v sezamu. Recept je to prostý a úprava velmi oblíbená. Pokud tedy narazíte na pěkný kousek tuňáka, pusťte se do příprav, výsledek bude stát za to.

Suroviny:

Postup:
V malé misce smíchejte sójovou omáčku, mirin, med a sezamový olej. Rozdělte na dvě stejné části. Rýžový ocet vmíchejte do jedné části a odložte stranou (jako omáčku).

Sezamová semínka rozložte na talíř. Tuňákové steaky potřete směsí bez octa a poté vložte do sezamových semínek.

Rozehřejte olivový olej v pánvi na velmi vysokou teplotu. Do pánve vložte steaky a opékejte z každé strany asi 30 sekund. Podávejte s omáčkou (s octem) a wasabi pastou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz