Korejský Bibimbap
Suroviny:
- 1 okurka nakrájená na tenké hranolky
- 1/4 šálku Samba Oelek pasty
- 1 chomáč čerstvého špenátu
- 1 lžíci Sójové omáčky
- 1 lžičku Oleje
- 2 mrkve nakrájené na tenké hranolky
- 1 stroužek česneku nadrcený
- 1 špetka červené papriky
- 0,5 kg hovězího masa na tenké plátky
- 4 velký vajíčka
- 4 šálky uvařené bílé rýže
- 4 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička sezamových semínek
Postup:
1. promíchejte tence nakrájenou okurku s samba oelek pastou a dejte stranou
2. v hluboké pánvi přiveďte do varu cca 2 šálky vody, až se bude voda vařit vložte do ní špenát a vařte asi 2-3 minuty dokud nebude jasně zelený - poté ho vyndejte a pokuste se z něj dostat co nejvíce vody
3. na pánvi rozpalte lžičku oleje vložte do ní mrkev a vařte dokud nezměkne asi 3 minuty, poté vložte nadrcený česnek a vařte další minutu následně přimíchejte nakrájenou okurku s pastou samba oelek, nakonec posypte směs červenou paprikou a vyklopte do mísy a dejte stranou
4. Tenké hovězí plátky opečte na pánvi asi 5 minut, na další pánvi si připravte vajíčko (podobně jako volské oko)
5. Servírování - vařenou rýži rozdělíme do 4 misek - do každé misky přidáme nejdříve vařený špenát, potom maso a směs vařené zeleniny s chilli pastou na závěr přidáme vajíčko a pokapeme sezamovým olejem a dozdobíme sezamovými semínky.
