Korejský Bibimbap

 Korejský Bibimbap

Suroviny:
- 1 okurka nakrájená na tenké hranolky
- 1/4 šálku Samba Oelek pasty
- 1 chomáč čerstvého špenátu
- 1 lžíci Sójové omáčky
- 1 lžičku Oleje
- 2 mrkve nakrájené na tenké hranolky
- 1 stroužek česneku nadrcený
- 1 špetka červené papriky
- 0,5 kg hovězího masa na tenké plátky
- 4 velký vajíčka
- 4 šálky uvařené bílé rýže
- 4 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička sezamových semínek 

 

Postup:

1. promíchejte tence nakrájenou okurku s samba oelek pastou a dejte stranou 
 
2. v hluboké pánvi přiveďte do varu cca 2 šálky vody, až se bude voda vařit vložte do ní špenát a vařte asi 2-3 minuty dokud nebude jasně zelený - poté ho vyndejte a pokuste se z něj dostat co nejvíce vody 
 
3. na pánvi rozpalte lžičku oleje vložte do ní mrkev a vařte dokud nezměkne asi 3 minuty, poté vložte nadrcený česnek a vařte další minutu následně přimíchejte nakrájenou okurku s pastou samba oelek, nakonec posypte směs červenou paprikou a vyklopte do mísy a dejte stranou
 
4. Tenké hovězí plátky opečte na pánvi asi 5 minut, na další pánvi si připravte vajíčko (podobně jako volské oko) 
 
5. Servírování - vařenou rýži rozdělíme do 4 misek - do každé misky přidáme nejdříve vařený špenát, potom maso a směs vařené zeleniny s chilli pastou na závěr přidáme vajíčko a pokapeme sezamovým olejem a dozdobíme sezamovými semínky.
 
korean-food-3263032_1920

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení