Korejský Bibimbap

Což takhle připravit si korejské národní jídlo? Uvařte si podle našeho receptu Bibimbap a nechte se unášet asijskými chutěmi, rýží a čerstvými surovinami, které se nikdy neomrzí. Tohle jídlo je pestré, barevné, chutné a jeho příprava vás bude bavit.

Suroviny:
- 1 okurka nakrájená na tenké hranolky
- 1/4 šálku pasty gochujang (lze nahradit omáčkou Sriracha nebo pastou Sambal Oelek)
- 1 svazek čerstvého špenátu, nakrájený na tenké proužky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky oleje
- 2 mrkve nakrájené na tenké hranolky
- 1 stroužek česneku nadrcený
- 1 špetka vloček červené papriky
- 0,5 kg hovězího masa nakrájeného na tenké plátky
- 4 vejce
- 4 šálky uvařené bílé rýže
- 4 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička sezamových semínek 

 

Postup:

Promíchejte tence nakrájenou okurku s gochujang pastou a dejte stranou.
 
hluboké pánvi přiveďte k varu cca 2 šálky vody, až se bude voda vařit vložte do ní špenát a vařte asi 2-3 minuty. Poté ho sceďte a vymačkejte z něj co nejvíce vody.  Vložte do mísy a přidejte sójovou omáčku.
 
Na čisté pánvi rozpalte lžičku oleje, vložte do ní mrkev a smažte dokud nezměkne asi 3 minuty, poté vložte nadrcený česnek a smažte další minutu, následně přimíchejte nakrájenou okurku s gochujang pastou. Nakonec posypte směs vločkami červené papriky a dejte stranou.
 
Tenké plátky hovězího masa opečte na pánvi asi 5 minut z každé strany.
 
Na další pánvi rozpalte lžičku oleje a připravte vajíčka (podobně jako volské oko). 
 
Servírování - uvařenou rýži rozdělte do 4 misek - do každé misky přidejte nejdříve vařený špenát, potom maso a směs vařené zeleniny s chilli pastou, na závěr přidejte vajíčko. Pokapejte sezamovým olejem a dozdobte sezamovými semínky.
 
 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz