Smažené udon nudle s kimchi

Vsaďte na osvědčené asijské parťáky. Kimchi vám představovat nemusíme, na udon nudle můžete vsadit vždycky a s naším receptem budete mít za pár minut uvařené skvělé asijské jídlo, po kterém se bude moct utlouct celá rodina.

Suroviny (4 porce):

Postup:

V hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodu. Přidejte udon nudle, vařte ve vroucí vodě za občasného míchání, dokud nejsou nudle měkké, ale pevné na skus. Sceďte.

Smíchejte med, sójovou omáčku, omáčku sriracha a rýžový ocet v misce. Omáčku dejte stranou.

Vložte slaninu do pánve a smažte ji při vysoké teplotě, dokud se tuk nerozpustí, ale slanina ještě není křupavá, asi 2 až 3 minuty. Přidejte kimchi a česnek; smažte 1 minutu. Přidejte omáčku, udon nudle a sezamový olej. Dobře promíchejte. Odstraňte z ohně a přeneste nudle na talíř. Ozdobte jarní cibulkou.

Tip: můžete přidat vejce, zeleninu, fazolové klíčky, prostě to, co máte rádi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz