Nakládaná teriyaki vejce

S naším receptem vykouzlíte variaci na „obyčejná vařená vajíčka“ a uděláte z nich asijskou specialitu. Teriyaki Eggs budete milovat, navíc se s jejich přípravou nijak dlouho nezdržíte. Chce to pak už jen chvilku trpělivosti, než je budete moci spořádat.

Suroviny: 

Postup:

Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte je.

Smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr, mletou cibuli a sezamový olej v hrnci na středním plameni. Vařte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí, asi 3 až 5 minut. Krátce vychlaďte, asi 5 minut. 

Vejce vložte do nádoby, zalijte je připravenou omáčkou, tak aby byly vejce ponořené. 

Nádobu dejte do lednice. Vejce nechte marinovat minimálně 6 hodin.

Vejce jsou skvělá do salátů nebo jen tak.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení