Nakládaná teriyaki vejce

S naším receptem vykouzlíte variaci na „obyčejná vařená vajíčka“ a uděláte z nich asijskou specialitu. Teriyaki Eggs budete milovat, navíc se s jejich přípravou nijak dlouho nezdržíte. Chce to pak už jen chvilku trpělivosti, než je budete moci spořádat.

Suroviny: 

Postup:

Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte je.

Smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr, mletou cibuli a sezamový olej v hrnci na středním plameni. Vařte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí, asi 3 až 5 minut. Krátce vychlaďte, asi 5 minut. 

Vejce vložte do nádoby, zalijte je připravenou omáčkou, tak aby byly vejce ponořené. 

Nádobu dejte do lednice. Vejce nechte marinovat minimálně 6 hodin.

Vejce jsou skvělá do salátů nebo jen tak.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz