Zaru Soba

Japonská nudlová studená polévka skvěle zasytí i osvěží a není nijak náročná na přípravu. Pokud navíc patříte mezi milovníky soba nudlí, bude pro vás tahle záležitost přímo neodolatelná.

Suroviny (4 porce):

  • 1 balení (cca 250 g) soba nudlí
  • 1 šálek připraveného vývaru dashi
  • čtvrt šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce vína mirin
  • čtvrt lžičky bílého cukru
  • půl šálku nakrájené zelené cibulky
  • 1 list nori (mořská řasa), nastříhaná na tenké proužky
  • wasabi dle chuti

Postup:

Soba nudle uvařte podle návodu. Propláchněte pod tekoucí vodou. Nudle ochlaďte v ledové vodě po dobu 30 sekund. 

Smíchejte dashi, sójovou omáčku, mirin a bílý cukr v malém hrnci, přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a ochlaďte na pokojovou teplotu, asi 25 minut.

Pro podávání nudlí položte na jednotlivé talíře bambusová síta nebo podložky. Na každou podložku položte jednu porci nudlí soba a ozdobte řasou nori. Ke každé porci nudlí připravte v samostatném šálku omáčku k namáčení a na talířku zelenou cibulku a wasabi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení