Rýžová kaše s kuřecím

Rýžová kaše s kuřecím

Suroviny:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 kousek čerstvého kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek lepkavé rýže
  • 1 špetka soli a pepře (nebo podle chuti)
  • 1 jarní cibulka, nasekaná
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 1 čajová lžička rybí omáčky (volitelné)

Postup:

Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu; restujte cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut. Přidejte kuřecí křídla, restujte ještě 1 minutu. Vmíchejte rybí omáčku, přikryjte a vařte další 2 minuty.

Přidejte kuřecí vývar a rýži do hrnce a promíchejte. Přiveďte směs k varu, přikryjte a za občasného míchání vařte 10 minut. Dochuťte solí a pepřem. Ozdobte zelenou cibulkou a podávejte s plátky citronu a rybí omáčkou.

Pozn.: Část zázvoru a česneku můžete nasekat a orestovat stranou pro následné ozdobení. Je možné také přidat vejce uvařené natvrdo.

Rýžová kaše s kuřecím_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení