Rýžová kaše s kuřecím

Rýžová kaše s kuřecím

Suroviny:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 kousek čerstvého kořene zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek lepkavé rýže
  • 1 špetka soli a pepře (nebo podle chuti)
  • 1 jarní cibulka, nasekaná
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 1 čajová lžička rybí omáčky (volitelné)

Postup:

Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu; restujte cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut. Přidejte kuřecí křídla, restujte ještě 1 minutu. Vmíchejte rybí omáčku, přikryjte a vařte další 2 minuty.

Přidejte kuřecí vývar a rýži do hrnce a promíchejte. Přiveďte směs k varu, přikryjte a za občasného míchání vařte 10 minut. Dochuťte solí a pepřem. Ozdobte zelenou cibulkou a podávejte s plátky citronu a rybí omáčkou.

Pozn.: Část zázvoru a česneku můžete nasekat a orestovat stranou pro následné ozdobení. Je možné také přidat vejce uvařené natvrdo.

Rýžová kaše s kuřecím_web