Galbi

Galbi

Suroviny:

  • 2 kg hovězích žeber
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule, nahrubo nasekaná
  • 1 Asijská hruška (hrušeň), na kostičky
  • 1 šálek sójové omáčky
  • 1 šálek hnědého cukru
  • ¼ šálku medu
  • ¼ šálku sezamového oleje
  • Špetka černého pepře (nebo podle chuti)

Postup:

Vložte zebra do hrnce a zalijte vodou. Nechte asi hodinu namočené, poté vytáhněte a osušte.

Smíchejte česnek, cibuli a Asijskou hrušku a rozmixujte, aby vzniklo pyré. Nalijte do velké mísy a přidejte sójovou omáčku, cukr, med, sezamový olej a pepř. V této směsi poté marinujte žebra. Nejlépe nechte přes noc.

Rozpalte grill a lehce naolejujte rošt. Žebra poté grilujte 5-10 minut z každé strany (do křupava).

Galbi_web

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz